08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hüseyin Çelik Eğitim Ve Kültür Hayatı
Eğitim ve Kültür Hayatı
Hüseyin Çelik
Doç Dr Hüseyin ÇELİK 1959 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdu 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu Aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne asistan olarak girdi 1987 yılında İstanbul Üniversitesi'nin kadrosuna geçti 1988-1991 yılları arasında Jön Türkler üzerine doktorası ile ilgili araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de bulundu Aynı zamanda Londra Üniversitesi, School of Oriental and African Studies'de Turkish Politics bölümü MA programına devam etti 1991'de Türkiye'de ilk siyasal hareket olan Yeni Osmanlılar Cemiyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da bulunan Çelik, Ali Suavi ve Dönemi konulu doktorasını tamamladı 1992'de Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yardımcı doçent, 1997 yılında ise; doçent oldu Son olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 15 kitabı bulunan Hüseyin Çelik ileri düzeyde İngilizce biliyor Çelik'in eşi Şahsenem hanımdır Enis, Ali Ekrem ve Büşra Vuslat adlarında üç çocuğa sahiptir
Kaynak : Wikipedia
|
|
|