Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mebs, okulu

Mebs Okulu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mebs Okulu

Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu (MEBS Okulu) ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın temel görevi; MEBS sistem ve teçhizatını kullanacak, bakım ve onarımını yapacak Muhabere Personelini yetiştirmektir Bu maksatla Ankara Mamak'ta konuşlandırılmış kışlasında çağın ve teknolojinin gereklerine uygun olarak eğitim ve öğretim görevini yürütmektedir Kaynak, dış bağlantılar kısmında yer alan MEBS Okulu ana sayfasıdır
MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, 1 Eylül 1926 yılında İstanbul'da "Fen Tatbikat Okulu" ismiyle kurulmuş ve 1941 yılının Nisan ayında Ankara'ya intikal ederek bugünkü kışlasına yerleşmiştir
Kuruluşundan 1948 yılına kadar 22 yıl Kara Kuvvetleri'nin istihkam, muhabere ve demiryolu subay, astsubay ve diğer personelini yetiştiren Fen Tatbikat Okulu, 1948 yılında istihkam ve demiryolu subaylarının eğitim ve öğretiminin diğer okullara devredilmesiyle "Muhabere Okulu" adını almıştır
1951 yılında acemi erlerin, 1952 yılında ise muhabere asteğmen adaylarının yetiştirilmesine başlanmış ve 1961 yılında "Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı" adını almıştır
Elektronik harp ve bilgi sistemler konularında eğitim ve öğretim sorumluluğunun Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına verilmesi üzerine komutanlığın ismi son olarak 29 Temmuz 1994 yılında "Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı" olarak değiştirilmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com