|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antioksidan, antioksidanlar, doğal, gıdalardaki |
![]() |
Antioksidan Gıdalardaki Doğal Antioksidanlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antioksidan Gıdalardaki Doğal AntioksidanlarGıdalardaki doğal antioksidanlar Hem epidemiolojik hem de klinik çalışmalar tahıl, meyve ve sebzelerdeki fenolik antioksidanların soya fasulyesi gibi belirli gıdalarca zengin diyetlerle beslenenlerde görüldüğü gibi dejeneratif ve kronik hastalıkların şiddetini azalttıklarına dair deliller bulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baharat ve otlar Baharat ve otlar, çok eski zamanlardan beri lezzet artırıcı maddeler olarak kullanılmasına rağmen antioksidan aktiviteleri ilk defa 1943'te Dubois ve Tressler tarafından açıklanmıştır ![]() Çay ve çay ekstraktları Çay, polifenolleri yüksek miktarda içeren ender maddelerden biridir ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|