Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurumu, mesleki, yeterlilik

Mesleki Yeterlilik Kurumu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), meslek standartlarını temel alarak, teknik ve meslek alanlarda ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlemek; denetim, ölçme ve değerlendirme, belgelendirme ve sertifikalandırmaya ilişkin faaliyetleri yürütmek üzere 21 Eylül 2006 tarihli ve 5544 sayılı Kanun ile kurulmuştur
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olan MYK kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur
Kurumun temel görevi; Avrupa Birliği ile uyumlu "ulusal mesleki yeterlilik sistemi"ni kurmak ve işletmektir
MYK Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Sektör Komiteleri ve Başkanlıktan oluşan organlara sahiptir Kurumun en üst karar organı olan Genel Kurulda; eğitim ve istihdamı temsil eden Bakanlıklar, kamu kurumları ile işçi, işveren ve meslek kuruluşları temsilcileri yer almaktadır Sosyal taraf temsilcileri Genel Kurul'da çoğunluktadır ve Genel Kurul olağan toplantıları her yıl Ekim ayında yapılmaktadır
Kurumun yürütme organı olan MYK Yönetim Kurulunda kamu ve sosyal tarafların üçer temsilcisi yer almaktadır Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilmekte olup, aynı zamanda Kurumun da Başkanıdır
Sektör Komiteleri; Kurum tarafından görevlendirilen kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilebilmesi için inceleme yapan, önerilerde bulunan ve karar veren komitelerdir
Sektör Komiteleri; MEB, ÇSGB, YÖK, meslekle ilgili diğer bakanlıklar, Genel Kurulda temsil edilen işçi, işveren ve meslek kuruluşları ile Kurumun birer temsilcisinden oluşur
Hangi sektör komitelerinin kurulacağı ve bu komitelerde hangi mesleklerin görüşüleceği ulusal ve uluslararası normlara uygun olarak Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir
MYK, Atatürk Bulvarı No: 227 06680 Kavaklıdere/Ankara adresindeki kendi hizmet binasında faaliyetlerini sürdürmektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com