Jandarma Eğitim Komutanlığı |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jandarma Eğitim KomutanlığıJandarma Eğitim Komutanlığı Jandarma Eğitim Komutanlığı Kuruluş 1975 Lağv Ülke Türkiye Bağlılık Türk *****lı Kuvvetleri Kod Tipi Kolordu Görevi Büyüklük Üst birimi Jandarma Genel Komutanlığı Birimleri Sorumluluk Bölgesi Merkezi Ankara Muharebeleri Komutanı Osman Eker Kurmay başkanı : 1 Nişan 2 Nişan 3 Nişan 4 Nişan Jandarma Eğitim Komutanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komutanlıklardan birisidir 1975 yılında Ankara-Güvercinlik'te Jandarma Eğitim Tümen Komutanlığı olarak kurulmuş, 1985 yılında ismi Jandarma Eğitim Komutanlığı olarak değiştirilmiştir 1992 yılında Beştepe'ye, 1998 yılında ,Güvercinlik Kışlası'na taşınan komutanlık, 2005 yılında halen bulunduğu Beytepe Kışlası'na taşınmıştır Jandarma Eğitim Komutanlığı'nın görevi komutasındaki eğitim birliklerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın emir ve direktiflerine uygun olarak eğitim, doktrin, taktik, teknik ve usullerini geliştirmek, birliklere ferdi eğitim, birlik eğitimi ve müşterek eğitim için eğitim desteği sağlamaktır Jandarma Eğitim Komutanlığı'na bağlı komutanlıklar şunlardır: Jandarmagücü Komutanlığı (Beytepe, Ankara) 1jandarma Er eğitim Tabur Komutanlığı(Kütahya) 2Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Bilecik) 5 Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı (Gölpazarı, Bilecik) Jandarma Ulaştırma Er Eğitim Tabur Komutanlığı (Söğüt, Bilecik) 3Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Zonguldak) 4Jandarma Komando Eğitim Tugay Komutanlığı (Foça, İzmir) 6Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı (Kırkağaç, Manisa) 7Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı (Yenifoça, İzmir) 10Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı (Bornova, İzmir) 116Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı (Çanakkale) 3Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı (Ezine, Çanakkale) 121Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı (Serinyol, Antakya) JAKEM Komutanlığı (Nevşehir) Jandarma Komando Tatbikat Kontrol Merkezi Komutanlığı (Vize, Kırklareli) Türk *****lı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı Türk Kara Kuvvetleri 1 Ordu 2 Ordu 3 Ordu Ege Ordusu Türk Hava Kuvvetleri 11 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 12 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 1 Hava Kuvvet Komutanlığı 2 Hava Kuvvet Komutanlığı Hava Lojistik Komutanlığı Hava Eğitim Komutanlığı Türk Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanlığı Deniz Eğitim Komutanlığı Sahil Güvenlik Teşkilatı Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Sahil Güvenlik İkmal Merkezi Komutanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Eğitim Komutanlığı Jandarma Okullar Komutanlığı JAKEM Jandarma Arama ve Kurtarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı Jandarma Motosikletli Asayiş Komutanlığı Kaynak : Wikipedia |
|