![]() |
Moodle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MoodleMoodle, Açık kaynak kod bir uzaktan eğitim sistemidir ![]() ![]() Yazılım, MySQL ve PostgreSQL veri tabanı sistemleri altında ve PHP dilini destekleyen herhangi bir ortamda (Linux, Windows vs) çalışmaktadır ![]() Moodle, bir Uzaktan Eğitim sitesinde ihtiyaç duyulabilecek etkinliklerin çoğunu fazlasıyla yerine getirebilecek özelliklere sahip bir çevrimiçi kurs yönetim sistemidir ![]() En önemli özelliği, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) çok kolay şekilde kullanılmasıdır ![]() Genel özellikleri, Moodle Tamamiyle ücretsizdir ![]() Sistem hem Windows hem de Linux sistemleri altında çalışmaktadır ![]() Ölçeklenebilirlik: Sistem, 50,000 öğrencili ve binlerce kurslu örneklere sahiptir ![]() Tek başına ticari paketlerle (WebCT ve BlackBoard) yarışmakta olup eğitim sektöründe büyük bir paya sahiptir ![]() Çok büyük bir tematik topluluğa yani geliştirici ve son kullanıcı eğitmenlerden oluşan (yalnızca kendi sitesinde yarım milyondan fazlakayıtlı üye) kitleye sahiptir ![]() 210 ülkede 70 dilde desteği mevcuttur ![]() ![]() ![]() Geniş geliştirici kitlesi vardır ![]() Geniş geliştirici kitlesi nedeniyle ürün yaşam çevrimi çok hızlıdır ![]() ![]() Çoğu son kullanıcı hiçbir programlama ve veri tabanı deneyimine sahip olmadan kullanmakta ![]() ![]() Açık kaynak kodlu sistem olduğundan Güvenlik açıklarının kapatılması ticari sistemlere göre çok daha hızlıdır ![]() Ücretsiz olduğundan test edici kitlesi çok geniştir ![]() Sürekli olarak çok miktarda yeni özellik (blok veya modül) geliştirilmektedir ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır ![]() Moodle açık kaynak kod sistemi maalesef Türkiye'de pekçok eğitimci kişi ya da kuruluş tarafından bilinmemektedir ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|