Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
moodle

Moodle

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Moodle

Moodle, Açık kaynak kod bir uzaktan eğitim sistemidir Açılımı, Modular-Object-Oriented-Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir
Yazılım, MySQL ve PostgreSQL veri tabanı sistemleri altında ve PHP dilini destekleyen herhangi bir ortamda (Linux, Windows vs) çalışmaktadır
Moodle, bir Uzaktan Eğitim sitesinde ihtiyaç duyulabilecek etkinliklerin çoğunu fazlasıyla yerine getirebilecek özelliklere sahip bir çevrimiçi kurs yönetim sistemidir
En önemli özelliği, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) çok kolay şekilde kullanılmasıdır
Genel özellikleri,

Moodle Tamamiyle ücretsizdir
Sistem hem Windows hem de Linux sistemleri altında çalışmaktadır
Ölçeklenebilirlik: Sistem, 50,000 öğrencili ve binlerce kurslu örneklere sahiptir
Tek başına ticari paketlerle (WebCT ve BlackBoard) yarışmakta olup eğitim sektöründe büyük bir paya sahiptir
Çok büyük bir tematik topluluğa yani geliştirici ve son kullanıcı eğitmenlerden oluşan (yalnızca kendi sitesinde yarım milyondan fazlakayıtlı üye) kitleye sahiptir
210 ülkede 70 dilde desteği mevcuttur İstediğiniz dilleri seçebilirsiniz İsterseniz tüm dilleri aynı anda isterseniz tek dili seçebilirsiniz
Geniş geliştirici kitlesi vardır
Geniş geliştirici kitlesi nedeniyle ürün yaşam çevrimi çok hızlıdır Yani çok kısa sürede yeni sürümler geliştirilmektedir
Çoğu son kullanıcı hiçbir programlama ve veri tabanı deneyimine sahip olmadan kullanmakta Sorun olduğunda sorunun giderilmesi ticari sistemlerden daha hızlı olmaktadır
Açık kaynak kodlu sistem olduğundan Güvenlik açıklarının kapatılması ticari sistemlere göre çok daha hızlıdır
Ücretsiz olduğundan test edici kitlesi çok geniştir
Sürekli olarak çok miktarda yeni özellik (blok veya modül) geliştirilmektedir ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır

Moodle açık kaynak kod sistemi maalesef Türkiye'de pekçok eğitimci kişi ya da kuruluş tarafından bilinmemektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com