![]() |
Dosta Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Dosta MektupDosta Mektup Ey dost, Sana bu mektubu Satırlarını kara kalemle düştüğüm bu mektubu Bir cumartesi günü Gül mevsiminde yaprak dökümünü yaşarken Boş, bomboş bir odanın Hâkî renkli duvarları arasından yazıyorum ![]() Yalnızım ![]() ![]() ![]() Ve yanımda, Bitmeye yüz tutmuş bir paket sigara Ayrılık hatırası olarak verdiğin muhtar çakmağı Ve 1960'lardan kalma Yalnız Türkü çalan eski bir radyo var ![]() Bir tek çayım eksik ve bir de sen Gece oturumlarında içtiğimiz halis kaçak çayı Yine radyoda bir Türkü çalıyor: "Ne sen beni unut ne de ben seni ![]() ![]() ![]() Ve aklıma sen düşüyorsun Gözlerim bir yaralı pencere gibi Kanadıkça kanıyor Ne söylerdik ama bu türküyü diyorum Yüreğimizi türkülerle emzirirdik, Türkülerle filizlenirdi aşklarımız Ve türküler serperdik akşamların üstüne ![]() Yorulduk, yorulduk da ![]() ![]() ![]() Dilimizi çekemedik türkülerden Ardından ayrıldık Ve giden sevgililer geri gelmediler Yahya Kemal'in dediği de çıktı Ve giden sevgililer geri dönmediler Ey dost, Sana bu mektubu Elimde sigara, dilimde türkü ve yüreğimde onulmaz bir aşkla yazıyorum Gözlerim takılıyor sigaraya Hani diyorum Garip bir tadı var Maltepe'nin de O da türküler gibi Buram buram Anadolu kokuyor Bir sigara yakıyorum Bir Anadolu çekiyorum ciğerlerime Bir türkü çekiyorum Ve türküleri üflüyorum Akdeniz'e Ve son sigaram da bitti ey dost, Hani diyorum şimdi yanımda olmalıydın Son bozukluklarımızı bir araya getirip Bir Maltepe almalıydık Ve sigaralarımızı yüreklerimizle yakmalıydık Ey dost, Sana bu mektubu Yağmurlu bir gece yarısı Hüzünlü başımı hasretle pencereye dayamışken Anadolu'nun allı pullu gelini Başı dumanlı Erciyes'in eteklerinden yazıyorum Sokaklar sırıl sıklam Deli dolu bir yağmur yağıyor Ve terminaller düşüyor aklıma Ve geceyarıları düşüyor Beraberce sırtlandığımız umutlar Ve bir şiir için yaşadığımız aşklar Giden bir kızın ardından el sallayışlarımız Ve daha nice hülyalar Bu yağmur ![]() ![]() ![]() Yağan bu yağmur içinde, Ey dost, Sana bu mektubu Başın ve sonun birleştiği bir yerden yazıyorum Figan'a söylenmiş bir selamın ardından yazıyorum Söylenmiş ama alınmamış bir selamın havasıyla yazıyorum Ve satırlarımda karşılıksız selamların gözleri parlıyor Ey dost Sana bu mektubu Virane bir hal içinde Ve iliklerimize kadar çekilen Bir sigaranın hasretiyle yazıyorum Ve bir de aşkın özlemini yazıyorum Ve bir de sevdanın şiirini Deli dolu, dolu dizgin Satırlar geçiyor kara kalemimin ucundan Bilirim ki kavi bir yüreğin anlattığını Kavi yürekler anlar ![]() ![]() ![]()
![]() |
|