Hürkuş Eğitim Uçağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hürkuş Eğitim UçağıHürkuş TAI tarafından tasarlanmakta olan eğitim uçağı TBTEU Türk başlangıç ve temel eğitim uçağı projesinin popüler adıdır Vecihi Hürkuş anısına bu şekilde adlandırılmıştır Program çerçevesinde, özgün bir eğitim uçağı prototipinin tasarlanması, geliştirilmesi, test ve doğrulamasının yapılması, üretiminin ve sertifikasyonunun gerçekleştirilmesi, ve sisteme ait teknik veri paketinin oluşturulması hedeflenmektedir HÜRKUŞ, EASA CS 23 kurallarına göre tasarlanarak, sertifiye edilecektir HÜRKUŞ adı verilen Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı, gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu, tek turboprop motorlu bir konfigürasyona sahip olacaktır Uçak ayrıca, genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme özelliklerini de taşıyacaktır HÜRKUŞ, standart uçak sistemlerinin yanı sıra, kabin basınçlandırma, fırlatma sistemi, uçak üzeri oksijen üretimi sistemine (OBOGS) de sahip olacaktır![]() Kaynak : Wikipedia |
|
|
|