08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İnvincible (Albüm) Kompozisyon
Kompozisyon
Ses örneği:
"You Rock My World"
Albümün ilk single'ı "You Rock My World"den otuz saniyelik bir bölüm
Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz?
Medya yardımı sayfasına göz atın
"Cry"
İkinci single "Cry"dan otuz saniyelik bir bölüm Şarkıda insanların dünya için biraraya gelmesi istenmektedir
Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz?
Medya yardımı sayfasına göz atın
Invincible albümü R&B, hip hop, dans-pop, ***** contemporary ve urban şarkılardan oluşmuştur Albümdeki on altı şarkıdan on dördü Jackson tarafından kaleme alındı Albümün toplam uzunluğu yetmiş yedi dakika sekiz saniyedir Şarkılar Jackson'ın kişisel tecrübelerini yansıtmakta ve şarkılarda aşk, paranoya, mahremiyetin işgale uğraması ve korkutucu durumlar konu edilmektedir Albüm, genel anlamda agresif şarkılarla balladlar arasında gidip gelmektedir [10] Invincible albümü "Unbreakable" ile açılmaktadır; ilk bölümün son dizesi tüm sözleri anlatmaktadır: "İçinde olduğum her şey ile/Hala buralardayım" 2002'de Vibe dergisine verdiği bir röportajda Jackson, "Speechless" şarkısını şöyle açıkladı:
« Buna şaşıracaksınız Çocuklarla Almanya'daydım ve büyük bir su balonu savaşı yaptık - ciddiyim - Savaşı yaptıktan sonra çok mutluydum Üst kata çıktım ve "Speechless"i yazdım Eğlence bana ilham veriyor Bunu söylemekten nefret ediyorum, çünkü bu romantik bir şarkı Fakat bunu yapan bu savaştı Mutluydum ve tüm şarkıyı orada yazdım Albüm için yeterince iyi olduğuna inandım Mutluluğun dışında sihir, merak ve yaratıcılık geliyor [11] »
"Privacy"de Jackson'ın kişisel deneyimlerinden yola çıkılmakta ve medya istilası ile magazin gazetelerinin yanlışlarından bahsedilmektedir "The Lost Children" tehlikedeki çocuklar hakkındadır Jackson, "Whatever Happens"da üçüncü kişinin ağzından konuşmaktadır Şarkının sözlerinde "sarp bir gerilimin" içinde olmaktan bahsedilmekte ve iki kişinin içinde bulunduğu adı konmamış korkutucu bir durum anlatılmaktadır Invincible'da dört tane ballad bulunmaktadır; "You Are My Life", "Butterflies", "Don't Walk Away" ve "Cry" "Cry", Jackson'ın "Man in the Mirror" şarkısına benzemekte ve birlikte dünyayı daha iyi bir yere getirmek hakkındadır "Butterflies" ve "Break of Dawn"ın sözleri "ışıl ışıl" ve dinleyicilere "akma" yeteneğine sahip olarak görülmektedir [10] Bir öykü anlatılmakta olan "Threatened" şarkısı, "Thriller'ın dirilmişi" olarak kabul edilmektedir [10] "You Are My Life" şarkısı aşık olmak hakkındadır ve bir dizede "Sen güneşsin, beni parlatıyorsun, yıldızlardan da çok " denmektedir [10]
Kaynak : Wikipedia
|
|
|