Kongrede PKK Desteği |
|
|
#1 |
|
hayko26
|
Kongrede PKK DesteğiKongre konuşmasında Kürt sorununu da değerlendiren Ayna, Kürtlerin 1921 anayasası ile birlikte kendilerine tanınan kimlik hakkından, Lozan ile ellerine geçen kendi kaderini tayin etme hakkından vazgeçtiği belirterek “bu durum bile Türklerin, Türkiye Cumhuriyetinin Kürtlere karşı her zaman minnet duymaları için yeterli nedendir Türkiye Cumhuriyeti Kürtlere kimliğini borçludur Bu borcu ödemenin zamanı gelmiştir Dürüst olmanın, vicdanlı olmanın her şeyden önce insan olmanın gereği budurö dedi Kürtlerin sadece barış demediğini ‘onurlu barış'tan yana olduğunu ifade eden Ayna, “Eğer silah hak arama yöntemi olmamalı diyorsak öncelikle silahı hak arama yöntemi olmaktan çıkarmak gerekir Demokratik Siyasetin önü açılmadıkça, insanları kendi elimizle farklı arayışlara iteceğimizi asla unutmayalım Yasaklarla, susturmayla, baskıyla, en ufak bir “sayınö kelimesini bile tutuklama nedeni sayarak mı hak arayışı için demokratik siyasetin önünü açacağız?ödiye konuştu![]() Ergenekon'un bir demokrasi hamlesi olarak görülmesi istenirken İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın saçlarının kesildiğini belirten Ayna şunları söyledi: “Bu çetenin yapacağı söylenen o kadar provokatif eylemler açığa çıkarken aynı dönemde, bu çeteyle sadece kendiniz için mücadele ettiğinizi ispatlar gibi bu halkın bütün hassasiyetini bile bile Sayın Abdullah Öcalan'ın saçlarını zorla kazımak hükümetin çözümde değil çözümsüzlükte ısrarının göstergesidir Kürtlerle oynamayın, Kürtleri ciddiye alın, yaptıklarınız Türkiye'ye kaybettirmekten başka bir şey değildir Bunu bilin![]() “PKK'LIYA ÖLÜN DEMEK SİLAHLAR SUSMASIN DEMEK" Ayna, Kürtlerin farklı arayışlara girme gerekçelerinin ortadan kaldırılabilmesi için ‘Türkiye vatandaşlık tanımının Kürt kimliği ve Türkiye'de yaşayan diğer kimlikleri anayasal güvenceye alacak şekilde yeniden yapılması, demokratik özerkliği anayasada nasıl yer alacağının şekillenmesi, anadilde eğitimin anayasada yer alması, cumhuriyetin demokratik bir öze kavuşmasıö gerektiğini dile getirdi Ayna, “Kürt sorununu tartışırken PKK yokmuş gibi, gerilla yokmuş gibi yaklaşmak gerçekçi olmayacaktır Hele hele onlara ya teslim olun ya da ölün demek silahlar susmasın demekle aynı anlamdadır bu söylediğimizin kolay olmayacağını, ama çözüm iradesinin de cesaret istediğini bilmek gerekir Korkaklar çözemezler Bu nedenle de toplumsal bir af projesi geliştirerek gerillaların sosyal ve siyasal yaşama dahil edilmelerinin psikolojik ortamını yaratmalıyızö diye konuştu![]() “BİRLİKTE YAŞAMI ESAS ALAN HERKES ÇATI PARTİSİNDE BULUŞMALI" Ayna, Türkiye'de bir demokrasi hamlesi haline gelecek olan Çatı Partisi Hareketi yürüttüklerini ifade ederek birlikte yaşamı esas alan herkesi çatı partisinde bir araya gelmeye çağırdı Yerel seçimleri de değerlendiren Ayna, “Belediyelerimizin olduğu yerlerden hiçbir korkumuz yoktur Çünkü halkımıza güveniyoruz DTP'nin ne başkanları, ne merkez yöneticileri bu illere ağırlıklarını vermeyecekler biz belediyesi elimizde olmayan illerde çalışacağız" dedi![]() Alman Federal Parlamentosundan Ulla Yelpke, Almanya'nın PKK'yı yasaklama girişiminden ve ROJ TV'nin kapatılmasından vazgeçmesini istedi ![]() DTP 2 Olağan Kongresi konukların yaptıkları konuşmalarla devam ediyor Kongrede bir konuşma yapan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, mecliste başta sınır ötesi operasyon tezkeresi olmak üzere DTP ile birlikte hareket ettiklerini belirtti Özgürlükçü demokratik bir cumhuriyet için işbirliğinin devam edeceğini söyleyen Uras, “Düzen partileri düzenbaz partilerdir DTP'nin uzattığı bu ele sosyalistler olarak el uzatıyoruz ve evet diyoruz” dedi![]() Son dönemlerde tartışılan çatı partisi görüşmelerine de değinen Uras, “Gazeteciler bana soruyor ‘Çatı partisi mi olacak bir blok mu olacak?' diye Ben de diyorum ki çatırdamasın da ne olursa olsun” diye konuştu Uras, partinin yönünü sadece batıya değil Ortadoğu ve Mezopotamya'ya da dönmesi gerektiğini söyledi![]() EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de Türkiye'nin kapatılmak istenen DTP'ye ihtiyacı olduğunu ve kapatılmaması gerektiğini söyledi DTP'nin AKP gibi sermaye ve işbirlikçi bir parti olmadığını, halk partisi olduğunu belirten Tüzel, Ergenekon operasyonun da genişletilmesini istedi![]() “KÜRT HAREKETİ TERÖRİST DEĞİL” Alman Federal Parlamentosundan Ulla Yelpek de yaptığı konuşmada, “Kürdistan'da Kürt halkına Alman panzerlerinin su sıktığını gördüm Alman ve Türk hükümetleri Kürtlere karşı danışıklı dövüş içindeler 15 yıllık PKK'yı yasaklamaya kalkmıştır Bundan vazgeçmesi gerekmektedir Alman hükümeti ROJ TV'yi kapattı Bundan vazgeçilmelidir Alman dağcıları PKK kaçırdı Yeni gelen habere göre özgürlüklerine kavuşmuşlardır Bunu çok anlamlı buluyorum Çünkü bunu Alman sivil halkının taleplerini değiştirecek bir adım olarak düşünüyorum Benim mücadelem Alman halkına Kürt hareketinin terörist bir hareket olmadığını göstermektir” diye konuştu![]() İngiliz İşçi Partisi'nden Richard Howitt'da Kürtlerin haklarını alabilmesi için Avrupa Birliği'ne üye olmak isteyen Türkiye'nin bir reform hareketi gerçekleştirmesini istedi Howitt, İngiltere hükümetinin bu reformların takipçisi olacağını söyledi Kongrede SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, KESK Genel Başkanı Sami Evren, bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları ile bazı yabancı konuklar da konuştu
|
|