Fizik Mühendisliği Eğitim |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fizik Mühendisliği EğitimEğitim Türkiye'de sadece dört üniversitede Fizik Mühendisliği eğitimi verilmektedir İlki, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi altında 1954 yılında kurulmuştur (2001 yılı Nisan ayında Mühendislik Fakültesi kurulmasıyla çalışmaları burada devam etmektedir) Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nde de Fizik mühendisliği bölümleri yer almaktadır Gaziantep programının eğitim öğretim dili ingilizcedir Fizik mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4 yıldırNükleer fizik, atom-molekül fiziği, katı hal fiziği, kuantum mekaniği ve elektromanyetik gibi kuramsal ve temel konuların yanı sıra teknik çizim, elektronik, bilgisayar programlama, makine elemanları, malzeme, dalgalar-titreşimler, termodinamik, spektroskopi, kristalografi, medikal fizik (görüntüleme sistemleri), radyoizotop teknikleri, enstrümantasyon (termal + optik + fotonik + elektronik), uygulamalı optik, ince film, lazer gibi kendi içinde gerekli olan mühendislik konuları işlenir Kaynak : Wikipedia |
|