![]() |
Gearing Sınıfı Muhrip Askeri Yardım Programı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gearing Sınıfı Muhrip Askeri Yardım ProgramıAskeri Yardım Programı 1970'li yılların ortasında Amerikan Donanması'nda görev yapan modernize edilmiş Gearing sınıfı muhripler 30 yıllık ekonomik ömürlerini doldurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yunanistan Deniz Kuvvetleri 1971 ile 1980 yılları arasında altı adedi FRAM 1 ve bir adedi FRAM 2 modernizasyon seviyesinde olmak üzere toplam yedi adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Çin Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri 1971 ile 1980 yılları arasında 12 adedi FRAM 1 ve iki adedi FRAM 2 modernizasyon seviyesinde olmak üzere toplam 14 adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Türk Deniz Kuvvetleri 1971 ile 1983 yılları arasında 9 adedi FRAM 1 ve üç adedi FRAM 2 modernizasyon seviyesinde olmak üzere toplam 12 adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Toplam 12 adet Amerikan Donanması fazlası Gearing sınıfı ve Carpenter sınıfı denizaltı savunma harbi muhribi 1971-83 yılları arasında Türkiye'ye transfer edildi ![]() ![]() İlk teslimatlar Mart 1971 ile Haziran 1980 ayları arasında sekiz adet Amerikan Gearing sınıfı muhrip Askeri Yardım Programı (MAP) dahilinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne katıldı ![]() ![]() Carpenter sınıfı Şubat 1981 ve 1982 arasında iki adet Amerikan Carpenter sınıfı muhrip Askeri Yardım Programı (MAP) dahilinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne katıldı ![]() Son teslimatlar Ekim 1982 ve Mart 1983 ayları arasında iki adet Amerikan Gearing sınıfı muhrip Askeri Yardım Programı (MAP) dahilinde Türk Donanması'na katıldı ![]() Ayrıca, eski Amerikan USS McKean (DD-784) muhribi yedek parça olarak kullanılmak amacı ile TCG Gayret gemisinden önce, 2 Kasım 1982 tarihinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne transfer edilmiştir ![]() Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri 1972 ile 1981 yılları arasında beş adedi FRAM 1 ve iki adedi FRAM 2 modernizasyon seviyesinde olmak üzere toplam yedi adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() İspanyol Deniz Kuvvetleri 1972 ile 1978 yılları arasında FRAM 1 modernizasyon seviyesinde beş adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Arjantin Deniz Kuvvetleri 1973 yılında FRAM 2 modernizasyon seviyesinde bir adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Brezilya Deniz Kuvvetleri 1973 yılında FRAM 1 modernizasyon seviyesinde iki adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() 1975 ile 1977 yılları arasında Amerikan Donanması, FRAM modernizasyonuna katılmış iki eski muhribi İran'a transfer etti ![]() ![]() ![]() Pakistan Deniz Kuvvetleri 1977 yılından başlayarak FRAM 1 modernizasyon seviyesinde altı adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Ekvator Deniz Kuvvetleri 1978 yılında FRAM 1 modernizasyon seviyesinde bir adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Meksika Deniz Kuvvetleri 1982 yılından başlayarak FRAM 1 modernizasyon seviyesinde iki adet Gearing sınıfı eski Amerikan muhribi teslim aldı ![]() ![]() Gearing sınıfı muhrip Gearing Eugene A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce gelen: Allen M ![]() ABD Deniz Kuvvetleri muhripleri listesi | Türk Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|