|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
freddie, hakkında, mercury, söylenenler |
![]() |
Freddie Mercury Freddie Mercury Hakkında Söylenenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Freddie Mercury Freddie Mercury Hakkında SöylenenlerFreddie Mercury hakkında söylenenler Queen ile birlikte "Under Pressure" şarkısını kaydeden ve The Freddie Mercury Tribute Konserinde sahne alan rock yıldızı David Bowie, Mercury hakkında: "Tüm teatral rock yıldızları içinde Freddie bu işi en ileri götürendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barcelona albümünde Mercury ile birlikte çalışan, opera sanatçısı Montserrat Caballé: "Freddie ile hemen hemen tüm diğer rock yıldızları arasındaki fark, onun sesini satmasını bilmesiydi ![]() ![]() Queen'in geride kalan üyelerinden Brian May ve Roger Taylor ile sahne alan pop yıldızı Robbie Williams: "Freddie, eğer oradaysan ve çalışmanı kanalize etmek için bir sanatçı seçmek istiyorsan, lütfen bana bir albüm ya da en azından ortadaki sekizi ver ![]() ![]() Wayne's World (film) adlı filmi ile "Bohemian Rhapsody" yi genç nesillere duyuran komedyen Mike Myers, Mercury için: "Tiyatrosallığı vardı, hayattan daha büyüktü, yeni, taze, ve süperdi ![]() ![]() ![]() Rock şarkıcısı Rob Halford: "Freddie'nin öldüğünü duyduğumda çok üzüldüm ![]() ![]() ![]() ![]() "Onu seyrettim, öldüğünü gördüm, ve benim için çok acı vericiydi, çünkü onu gerçekten çok seviyordum, sesi ile uyumlu yaşadı ve öldü ![]() ![]() Gay aktivistlerce sürekli eleştirilen Axl Rose da sadık bir Freddie Mercury hayranı idi ve: "Çocukken Mercury'nin şarkı sözlerine tutunmasaydım, nerede olurdum bilemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurt Cobain, intihar ettiğinde (1994) bıraktığı iddia edilen notta şunlar yazılıdır: "Okurken veya yazarken müzik dinleme veya müzik oluşturma zevkini yıllardır hissetmedim ![]() ![]() ![]() ![]() Bir radyo röportajında şarkıcı Tori Amos, 1999'daki şarkısını (Sugar ) yazabilmek için Freddie Mercury'nin ruhunu çağırdığını söylemiştir: "Banyodaydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik dünyasından yakın arkadaşı Elton John ise Freddie'nin ölümü üzerine şu cümleyi söylemiştir: "Tanrı en sonunda kare asını tamamladı dostum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dave Grohl(Foo Fighters)ise her zaman etkilendiği Freddie Mercury'den şöyle söz etmiştir: "Dünyada karşısındaki seyirci kitlesine hitap edebilen 2 insan tanıdım ![]() ![]() ![]() ![]() Daimi dostu ; [Elton John], onun hakkında düşüncelerini şöyle belirtmiştir: "Bu kahrolası adamın(!) sesi o kadar güçlü ki piyano çalarken vokaline dikkat etme ihtiyacı bile hissetmiyor" Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|