08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Freddie Mercury Ölümü
Ölümü
26 Kasım 1991,Cumhuriyet Gazetesi
Mercury'ye 1987 ilkbaharında AIDS teşhisi kondu [29] Oysa o yıl yayımlanan bir röportajında Mercury, test sonuçlarının negatif çıktığını söylemiş ve AIDS olduğunu inkar etmişti İngiliz basını, bu inkarlara rağmen Mercury'nin sağlığı ile ilgili olarak yayılan dedikoduların peşini bırakmıyordu [30] Yaşamının son yıllarında, "These Are the Days of Our Lives" filmindeki sıska görünüşü de bu dedikoduların yayılmasını körüklüyor ve ciddi bir rahatsızlığı olduğunu belli ediyordu
22 Kasım 1991'de Mercury, Queen'in menajeri Jim Beach'i Kensington'daki evine çağırdı ve bir basın açıklaması hazırladılar Ertesi gün, aşağıdaki açıklama basına verildi:
"
Son iki hafta boyunca basında yapılan yoğun varsayımlar üzerine, testlerimin HIV pozitif çıktığını ve AIDS taşıdığımı onaylıyorum Bu bilgiyi bugüne dek gizli tutmamın, yanımdakilerin mahremiyetini korumak adına doğru olacağını düşünmüştüm Fakat artık, dostlarımın ve dünya çapındaki hayranlarımın gerçeği bilme vakti gelmiştir ve umarım herkes bu korkunç hastalıkla mücadelede doktorlarıma katılacaktır Mahremiyetim benim için her zaman önemli olmuştur ve fazla röportaj vermememle ünlüyümdür Bu tutumum bundan sonra da böyle devam edecektir, lütfen anlayışla karşılayın
"
Freddie Mercury, bu açıklamadan 24 saat kadar sonra, evinde, yakın arkadaşlarının kollarında, 45 yaşında öldü Resmi ölüm nedeni, AIDS'ten dolayı yakalandığı bronşiyal pnomöni idi Yıllardır dinsel törenlere katılmamasına rağmen, cenaze töreni zoroastriyen bir papaz tarafından yönetildi Kensal Green mezarlığında yakıldı Küllerine ne olduğu bilinmemekle birlikte, Cenova Gölüne serpildiği, ailesine verildiği gibi çeşitli rivayetler vardır Queen'in geride kalan üyeleri The Mercury Phoenix Trust'ı kurdular ve The Freddie Mercury Tribute Konseri düzenlediler Şefine 500 000 £, kişisel yardımcısına 500 000 £, şöförüne 100 000 £, ve eşi Jim Hutton'a 500 000 £, eski yaşam boyu arkadaşı Mary Austin'e ise malikanesini bırakmıştır [31]
Kaynak : Wikipedia
|
|
|