![]() |
Güzelbahçe, İzmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzelbahçe, İzmirGüzelbahçe, Türkiye Bilgiler Şehir nüfusu 15 ![]() İlçe nüfusu 19 ![]() Yüzölçümü 110 km2 Nüfus yoğunluğu 22 ![]() Koordinatlar Posta kodu 35310 Alan kodu 0232 İl plaka kodu 35 Yönetim İl İzmir Kaymakam Z ![]() ![]() Belediye başkanı Mustafa İnce (CHP) Güzelbahçe, İzmir ilinin Yarımada denilen bölgesinde yer alan bir ilçesidir ![]() ![]() Sahil bandı Narlıdere ile Zeytinalanı arasında kalan bölümdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzelbahçe'ye; şehir merkezinden (Konak) ulaşım için; 82 (Siteler-Konak), 320 (Bademler-Konak), 209 (Zeytinalanı-Konak), 725 (Urla-F ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bölge dahilinde oldukça büyük bir Balık Pazarı bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 29 Mart 2009 Yerel seçimleri sonucunda ilçeye bağlı olan Yelki Beldesi kapatılmış; Yelki Mahallesi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olarak ilçe merkezine dahil edilmiştir ![]() ![]() Milli Eğitim Vakfı İzmir Özel Okulları, Yamanlar Koleji, Deniz Koleji, Piri Reis İlköğretim Okulu Güzelbahçe ilçesinde bulunmaktadır ![]() Güzelbahçe ilçesine bağlı 3 köy (Çamlı, Payamlı, Küçükkaya) bulunmaktadır ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|