|
|
Konu Araçları |
ahi, ankara, dışı, eski, evran, gazi, kampüsleri, üniversitesi |
Gazi Üniversitesi Ankara Dışı Eski Kampüsleri Ahi Evran Üniversitesi |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazi Üniversitesi Ankara Dışı Eski Kampüsleri Ahi Evran ÜniversitesiAhi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi (eski adı: Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi) Eski adı Kırşehir Eğitim Fakültesi olan okul 1961 yılında Erkek Öğretmen Okulu olarak açılmış 1982 yılında ise Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'ne bağlanmıştır 24 yıl Gazi Üniversitesi'ne bağlı olan okul, adı ve bağlantıları değiştirilerek 01032006 tarih ve 5467 sayılı kanun ile kurulan Ahi Evran Üniversitesi 'ne bağlanmıştır Fen-Edebiyat Fakültesi (eski adı: Gazi Üniversitesi Kırşehir Fen-Edebiyat Fakültesi) Eski adı Kırşehir Fen Edebiyat Fakültesi olan okul 1999 yılında Gazi Üniversitesine Bağlı olarak kurulmuştur 7 yıl Gazi Üniversitesine bağlı kaldıktan sonra Ahi Evran Üniversitesinin kurulmasıyla adı ve bağlantıları değiştirilmiş ve bu üniversiteye bağlanmıştır Ziraat Fakültesi Sağlık Yüksek Okulu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Kırşehir Meslek Yüksek Okulu Mucur Meslek Yüksek Okulu Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu Kaynak : Wikipedia |
|