![]() |
Liverpool John Moores Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Liverpool John Moores ÜniversitesiLiverpool John Moores University Liverpool John Moores Üniversitesi amblemi Slogan Audentes Fortuna Juvat (Şans cesura yardım eder) ![]() Kuruluş tarihi 1825 (Liverpool Mechanics' School of Arts olarak) 1992 (Üniversite olarak) Tür Devlet Üniversitesi Gelir a£77 million Rektör Brian May CBE (Şansölye) Prof ![]() Konum Liverpool, Kuzey-batı İngiltere, İngiltere Organizasyonlar 'University Alliance' 'Avrupa Üniversite Birliği Ağ sayfası http://www ![]() ![]() ![]() Liverpool John Moores Üniversitesi Liverpool, İngiltere'de bulunan bir modern üniversitedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu anda Liverpool John Moores Üniversitesi'nin 1095 öğretim üyesi, yaklaşık 20 ![]() ![]() ![]() Mount Pleasant Kampüs Merkezi Mount Pleasant Kampüsü - John Foster Binası - İş İdaresi Okulu Mount Pleasant Kampüsü - "Art and Design Academy" Binası I ![]() ![]() Liverpool John Moores Üniversitesi'nin yerleşkeleri Liverpool şehri içinde dağılmış bulunmakla beraber özellikle üç değişik kampüs bölgesi etrafında toplanmıştır: Şehir Kampüsü: Şehir merkezine yakın fen ve teknoloji fakültelerini kapsamaktadir ![]() Mount Pleasant Kampüsü: Liverpool şehir merkezine ve katedrallere yakın ![]() I ![]() ![]() ![]() Liverpool John Moores Üniversitesi altı fakülteden oluşmuştur: 'İş İdaresi ve Hukuk Fakültesi', Eğitim, Topluluk ve Serbest Zaman Fakültesi', Sağlık ve Uygulamalı Sosyal Bilimler Fakültesi, 'Medya, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi', 'Fen Fakültesi' ve 'Teknoloji ve Çevre Bilimleri Fakültesi' ![]() ![]() ![]() Liverpool John Moores Üniversitesi modern ve politekniklerden geliştirilmiş bir üniversite kurumu olarak 2007de yeniden düzenlenen bir misyon grubu olan University Alliance adı verilmiş bir üniversiteler grubu üyesidir ![]() ![]() İngiltere'de ciddi günlük ve haftasonu gazeteleri özel olarak ve herbiri kendi kriterlerine göre gayriresmi üniversite sıralamaları yapmaktadırlar ve son yıllarda Liverpool John Moores Üniversitesi şu sıralamaları göstermiştir: Üniversite Sıralamaları 2008 2007 2006 2005 'The Times' İyi Üniversite Kılavuzu 85inci 83üncü 85inci 'The Sunday Times' Üniversite Kılavuzu 75inci 86ıncı 89uncu 'Guardian' Eğitim Kılavuzu 89uncu 89uncu 83üncü 77inci Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|