|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
birimleri, cumhuriyeti, dağlık, karabağ, yönetim |
![]() |
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Yönetim Birimleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Yönetim BirimleriYönetim birimleri Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin illeri: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cumhuriyet, eski Dağlık Karabağ Özerk Oblastı'nın büyük çoğunluğunun yanı sıra Laçın ve Kelbecer gibi bölgeleri de kapsamaktadır ![]() Günümüzde başkenti Stepanakert ile Askeran, Hadrut, Mardakert, Martuni, Şaumyan, Şuşi ve Kaşatag mazrlarına ayrılmaktadır ![]() ![]() Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Azerbaycan Cumhuriyeti SSCB döneminde # Marz Şehir / Kasaba Rayon Şehir / Kasaba Dağlık Karabağ Özerk Oblastı'nın 3 Askeran Askeran Hocalı, Ağdam'ın bir bölümü içinde 5 Hadrut Hadrut Güney Hocavend, doğu Cebrail, Fuzül kısmen içinde 2 Mardakert Mardakert Doğu Kelbecer, batı Tartar, Ağdam'ın bir bölümü kısmen içinde 4 Martuni Martuni Kuzey Hocavend, Ağdam'ın bir bölümü kısmen içinde 7 Kaşatag Berdzor Laçın, Qubadlı, Zengilan, batı Cebrail Laçın dışında 1 Şaumyan Şaumyan Güney Goranboy, batı Kelbecer Naftalan dışında 6 Şuşi Şuşi Şuşa Şuşa içinde 8 Stepanakert (kent) - Hocalı Hankendi içinde Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|