![]() |
Su-27 Üretim Ve Kullanıcıları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su-27 Üretim Ve KullanıcılarıÜretim ve kullanıcıları Su-27/30 kullananlar mavi ve gelecekte kullanacaklar siyah Sovyetler Birliği tarafından 680 Su-27 üretildi, bunlardan 400 tanesi Rusya Taktik Hava Kuvvetlerinde kullanılmakta ![]() ![]() Rusya şu anda uçaklarını, cam kokpit içeren ve dijital FBW ye değiştirilmiş Su-27SM modeline yükseltmeyi planlamakta ![]() ![]() ![]() Çin 1998 yılında 200 uçağı Shengyang J-11 adı altında üretim lisansını imzalamadan önce 1991 de 26 tane ve sonrasında 1995 yılında 22 adet Su-27 aldı ve 2004 yılı itibari ile J-11'lerin 90~100 tanesi üretildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar süren anlaşmazlıktan sonra Hindistan sonunda 50 adet daha güçlü AL-31FP motoruna geliştirilmiş aviyoniklere, kanardlara ve taşıyıcı iticilere sahip Su-30MKI siparişi verdi ![]() ![]() Meksika Donanması sekiz tek kişilik Su-27 ve iki çift koltuklu eğitim uçağı Su-27UB almayı planlıyor ![]() Ayrıca Venezuella bu uçağı kazanmak için zaten yeni müşteriler listesinde ve Rus yetkililerle bir milyar dolar ücretindeki 24 adet Su-30MK alımı için anlaşmayı tamamlamak üzere(Bu uçağın en son versiyonu ve ekipmanı hala bilinmiyor) Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|