Demirci Eğitim Fakültesi |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Demirci Eğitim FakültesiDemirci Eğitim Fakültesi, Türkiye'de bir ilçeye kurulmuş ender fakültelerden biridir Bağlı bulunduğu Celal Bayar üniversitesi'nin ana kampüsüne uzaklığı üç saatten fazladır İzmirli öğrenciler, Manisa diye kazandıklarınına sevinip otogarda 4 saat uzaklıkta bir yer olduğunu öğrenince hüsran yaşarlar1964 yılında İlköğretmen Okulu olarak eğitim öğretime açılmış, 1974 yılında iki yıllık Eğitim Enstitüsü olarak eğitim ve öğretime devam ederken 1982 yılında Eğitim Yüksekokuluna dönüşerek Dokuz Eylül Üniversitesine, 3837 sayılı yasayla fakülteye dönüştürülüp Eğitim Fakültesi olarak Celal Bayar Üniversitesine bağlanmıştıryolları baya virajlı ve tehlikelidirşehir merkezi yokuşlardan kurulu bir yerleşim merkezidirOkula yerleşelenlerin %96,5'i yatay geçişi düşünürAncak sadece düşünürDaha sonra nasıl dersleri kurtaracaklarını düşünürÇok düşündürücü bi okuldur Güldürürken düşündürür Fakültede 4 yıllık lisans eğitimi yapılmaktadır Fakültenin Sınıf Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği (İÖ), Türkçe Öğretmenliği - Türkçe Öğretmenliği (İÖ), Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı- Fen Bilgisi Anabilim Dalı (İÖ), Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı; (İÖ) eğitim ve öğretimine devam edilmektedir Kaynak : Wikipedia |
|