08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
E-Öğrenme E-Öğrenmede Uygulamalı Örnekler
E-Öğrenmede uygulamalı örnekler
Eğitim tabanlı
E-öğrenme teknoloji tabanlı bir çok eğitim biçimini (bilgisayar tabanlı öğrenme, web tabanlı öğrenme, sanal sınıflar) kapsayan geniş bir uygulama sürecidir Bu durum göz önüne alınarak, aşağıdaki örnek uygulamada, e-öğrenmenin kapsadığı eğitim biçimlerinden biri olan web-tabanlı e-öğrenme sunulmaktadır Burada tanıtılacak ürün sadece örnek amaçlı kullanılacaktır Web-tabanlı e-öğrenme süreci beş aşamadan oluşmaktadır Bu aşamalar sırasıyla, e-sorgulama, e-yönetim, e-kayıtlama, e-ders ve e-mezuniyettir Aşağıdaki uygulamalı örnekte bu aşamalardan e-ders kısmına değinilmektedir
E-dersin giriş sayfasıdır Yandaki belirtilen konuların üzerine tıklayarak derslere geçiş yapılabilir
Bu web-tabanlı e-öğrenme uygulaması Çevrimiçi Mühendislik Kursu Yönetim Sistemi tarafından hazırlanmıştır Dersi alan öğrenciler, öğretim görevlilerine danışarak şifre edindikten sonra sisteme giriş yaparak kurs sayfasından derslerine erişmektedirler Şifre alarak derslerine erişmenin yanı sıra, misafir öğrenciler de e-kitap ve e-ders etkinliklerinden yararlanabilmektedirler Kursun giriş sayfasında, ders bağlantılarıyla öğrenciler, derslerine yönlendirilebilmektedirler Öğrenciler öğrenme sırasında, e-kitaplardan ve multimedya ürünlerinden web sitesi aracılığıyla yararlanabilmektedir
E-dersin konu sayfasıdır Yandaki belirtilen konuların üzerine tıklayarak bölümler arası geçiş yapılabilir
"Öğretimin tasarımlanması sürecinde etkileşim ve etkileşim olanaklarının düzenlenmesi çok önemli bir basamaktır " Bu durum temel alınarak, e-kitaplar ve e-dersler dinamik olup, öğrencilere görsel ve yazınsal bilgiler sunulmuştur Animasyonlarla konu içeriği zenginleştirilmiştir Bu öğrencilerin motivasyonunu artırmaktadır Böylece öğrencilerin e-öğrenme süreçlerine katkı sağlanmaktadır
Örnek web servisleri
Ekranda gördüğümüz bu resimler bize e-öğrenme konusunda bir örnek olabilir Bu sayfa O D T Ü online eğitim sayfasıdır Öğrenciler bu sayfayı kullanarak derslerin içeriğinde neler olduğunu, ders dışı yapılacak aktiviteleri ve ders notları gibi birçok özellikten kolaylıkla faydalanabilirler Ayrıca forum sayfaları yardımıyla da öğretmen ve arkadaşları ile de rahatlıkla iletişim kurabilirler Bunu yapması için kullanıcı hesabı ile sayfaya giriş yapması gerekiyor Kullanıcı hesabı öğrenciye okul tarafından verilir Sayfaya girdikten sonra mevcut linkler sayesinde kolayca ders takibi yapılmış olacaktır
Kaynak : Wikipedia
|
|
|