Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgisayarlar, düşünce, okuyan

Düşünce Okuyan Bilgisayarlar

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşünce Okuyan Bilgisayarlar

pek çoklarının bilim kurgu-fantastik edebiyatı ve sinemayı ti'ye aldığı bir dönemde, robotlar, bilgisayarlar derken düşünce okuyabilen bilgisayarlara (dolayısıyla makinelere) doğru adım adım gidiyoruz düşünce okuyabilen bilgisayar ve makinelerin ardından sıra düşünebilen bilgisayarlara ve makinelere mi geliyor acaba! düşünce okuyan robotlar hatta düşünebilen makineler insanlığa ne getirir dersiniz? matrix çok da ütopik olmasa gerek hatta kartal göz, hatta terminatör, hatta ben robot vs

Fantastik, bilim kurgu edebiyatın ve sinemanın verdiği mesajları okumaya devam
Düşünürken bir kere daha düşünün

ABD`de Kaliforniya Üniversitesi tarafından geliştirilen sistem sayesine insan düşüncesi hatasız bir şekilde okunabiliyor
• Düşünürken bir kere daha düşünün • Düşünürken bir kere daha düşünün • Düşünürken bir kere daha düşünün

Kaliforniya Üniversitesi`nde yapılan araştırmalarda, görüntülenen imgelerin beyinde nasıl temsil edildiğini bulundu, zihinsel hareketler resimlere dönüştürüldü Böylelikle rüya okuma ve zihinle çalışan bilgisayarlara bir adım daha yaklaşıldı Nörolog Jack Gallant `beyin ve düşünce okuyan sistemler için kullanılabilecek bir düzenek` dedi Zihinsel hareketlerin resimleri tanımlamak için kullanıldığı suitemi Gallant bir sihirbaz olarak tanımlıyor `Nasıl sihirbaz bir deste kart içinden seçilen kartı tahmin edebiliyorsa bu durumda o kart evrende görüntülenebilecek herhangi bir fotoğraf olabilir ve sihirbaz kartlara hiç bakmadan tahmin yapmak zorunda` dedi

Düzenek oluşturulduktan sonra deneklere bir takım resimler gösterildi ve daha sonra sinirsel aktiviteler önceden ayarlanan 6 milyonluk veri bankasındaki fotoğrafla eşleştirildi Vanderbilt Üniversitesi`nden Frank Tong araştırmanın etkileyici olduğunu belirtti Star

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com