Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fiziği, kuran, mucizesi, quantum

Kur'an Mucizesi Ve Quantum Fiziği

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüzyıllar önce Kuran-ı Kerim'in geldiği çağda Quantum fiziği ve atomaltı parçacıklar bilinmiyordu Fakat Kuranı Kerim evrenimizi oluşturan bu temel parçacıkların isimlerine ve ağırlıklarına işaret ederek inanılmaz bir mucize daha sergilemiştir (Nötron ve Proton kelimeleri Türkçe, İngilizce, Arapça ve farklı dillerde hemen hemen aynı şekilde yazılıp okunmaktadır)

Nötron kelimesini oluşturan harfler tüm Kur'an-ı Kerim'de baştan sona sadece iki ayette geçiyor Bunlardan birisi 18:39 nolu ayettir (Nötron Kütlesi=1839 me) Gördüğünüz gibi hem Nötron ismine hemde ayet numarasıyla nötronun ağırlığına açıkça işaret edilmektedir Diğer binlerce ayette bu harfler yanyana gelmiyor fakat tam 18:39 ayetinde Nötron kelimesi ortaya çıkıyor o nedenle rastlantı olduğunu söyleyemeyiz
Aynı durum Proton için de geçerlidir Proton kelimesini oluşturan harfler Kuran'ı Kerimde daha fazla sayıda geçiyor (Nötrona oranla) 18:37 nolu ayette Proton kelimesini oluşturan harfler soldan sağa ters biçimde yanyana geliyor Proton kütlesi ise 1836-1837 me arasındadır yani 1837 me diyebiliriz Dolayısıyla ayetin numarası 18:37 protonun ağırlığı olan 1837'ye işaret ediyor Yani nötronda olduğu gibi protonda da ayet numarasıyla ağırlık aynıdır(1837 me: 1837 adet elektron ağırlığında demektir)
Atomları, zerreleri oluşturan bu parçacıkların yazılı olduğuna zaten aşağıdaki ayet de işaret etmektedir:
"Rabbinden ne yerde, ne gökte zerre kadar; ondan ne küçük, ne büyük hiçbir şey kaçmaz Bunların hepsi apaçık bir Kitaptadır"(Yunus 61ayet)

Ömer Çelakıl bulgularıdırAlıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Buna gelince, bunun şifresini bulmak hiç zor olmamıştırHatta eminimki Sn Çelakıl eliyle koymuş gibi de bulmuşturZaten nötronla ilgili ilk akla gelen de kütlesidir herhalde 1839 denilince direkt 18:39 uncu ayete bakmak pek zor olmamıştırAcaba proton ve elektronlarında kütlesi yazmıyor mu orda?Ayrıca nötron kelimesi de geçmemiş, harfleri tek tek ayetten çıkarmışlar

Şifreyi ben değil sadece kuran her kitaptanda çıkarırım ama saçma ve rastlantı olabilir yalnızca

Örneğin size en basitinden bir şifre bulmayı anlatayım gerçi daha önce de belirtmiştimde ama olsun yine söyliyimMesela adınız Hüseyin'dir1988 yılında doğmuşsunuzdurHemen 19:88 inci ayete bakarlar neymiş hüseyin ismi geçerse kuran senden bahsediyormuşOlur da Hüseyin ismi olmaz Ayetten karışık bir şekilde Hüseyin'in isminde bulunan harfleri toplarlarOda olmadı doğum yılını hicri takvime göre çevirir 14:08 inci ayette ismi bulmaya çalışırlarHarfleri sayıları daha başka çevirim sitillerine de uyarlarlar taki aradıklarını bulana dekGördüğünüz gibi arkadaşlar, takdiri size kalmış

Allah da ayetleri indirirken zaten
1453 Fatih İstanbul'u fethedecek,
1839 nötronun kütlesi vb diye kodlayarak indirmişti zaten

Şu şifre mucizesi gerçekten varsa bulunmayan bir şeyi bulun da inanalım bari

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Şifrelerle inanç

Şifreyi çöz inanayım diyor

Bulunmayan bir şeyi bul inanayım diyor

Harika

Kötü yada bana göre demiyorda

Şifreyi bul inanayım diyor

Biri buldum dese inanacak

Bir çekirge sürüsünde

Milyarlarca çekirge uçuyorsa

Ve sen sadece sürüye tek hedef,tek açı,tek göz

Olarak bakıyorsan

Uğraşıp durursun

Benim tarlama gelmesin diye

Taki tüm düzeneği anlayana kadar

Yoksa her sene sürü

Tarlayı haşat eder

Sende biri bulsunda inanalım dersin

Milyarlarca çekirgenin umurundaydı sanki

Birşeylerin bulunmasını bekleyelim

Godot gibi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Evet şifre uygulaması tek ve şaşmaz olduğu zaman doğru kabul edilir çelakıl ın yazılarını okudum buldugunu idda ettiği hemen her şeyde farklı farklı şifre çözme metod ları kullanmış sonuca varmak icin adeta çabalamıştır Ayrıca bahsi geçen kitabıda okudum pek ikna olduğumu söyleyemeyeceğim Ben surada yazdığım kısacık yazıda idda ederimki benim adım ve soyadım defalarca cıkar ve bunu bir matematiğede bağlarım ama şifre bir bütünden bahsediyorsak şaşmaz olarak uygulandığında okunabilirse şifreli yazılmış denir gerisi zorlama olur Tevratında şifreleri vardır yazıldığına göre aynı zorlama hesaplarla Ronald Regan a kadar isimler cıkarırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Syn Ömer Çelakıl bulmuş bende paylaştımNeyse ;
Şimdi şöyle bir bakalım konuya güncel olarak
Başka bir ülkeye gittiğinizi düşünelim;ülkeye girmek için pasaport gerekiyor,değilmi?
Tamam pasaportumuz cebimizde,ülkeyede girdikMetroyla kalıcağımız eve,otele hernereyeyse oraya gideceğizMetroya bindiğimizde elimizdeki pasaport hiçbir işimize yaramıyacaktırBilet,jetonikart vs almamız gerekicekOnuda aldık evimize gidiyoruzAklımıza sigara almak geldi girdik markete pasaportu veya metro kartını uzattık karşılık olarak,alabilirmiyiz? Tabikide hayırOnun içinde para gerekicektir
Aldık sigaramızı evimize geldik kapıyı açıcazPasaportla,metro kartıyla,parayla veya sigarayla kapıyı açabilirmiyiz?Tabikide hayır,onun içinde anahtar gerekicektir
Eve girdik televizyonun karşısına oturdukElimizdeki pasaportla,metro kartıyla,parayla,sigarayla,anahtarla açabilirmiyiz?Tabikide hayırKumanda gerekli değilmi?

İşte bunun gibi her kapıyı aynı anahtar açmazSaygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Hoşgeldin

Sevgili dostum ben şunu anladımİçinde " islam" ,"müslüman" geçen yazı yazdın mı sorun oluyor

İnanan bizler cahiliye devrinde kalmış kişiler olarak algılanıyoruz ki , yazdıklarımıza hiç bakmadan 1400 yıl önceki dinde olmayan ne varsa mubarek önümüzde Bende o yüzden "felsefe "yazmaya karar verdim

ardından " büyü" ve "spor" konularını

Bu arada bizim diyemediğimizi,savunmak yerine yazıyı yazana kendi kaynakları ile giden ve satanist cinayetlerin "satanizmi" yok etmek isteyen bir örgüt işi olduğunu öğrenmemize vesile olan arkadaşın dediğine katılıyorum

"Milyarlarca çekirgenin umurundaydı sanki"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com