|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dair, hak, hakikate, nutuklarşemseddin, yeşil |
![]() |
Hak Ve Hakikate Dair Nutuklar-Şemseddin Yeşil... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hak Ve Hakikate Dair Nutuklar-Şemseddin Yeşil...Hak yolunda yürüyenler üç'e ayrılmışlardır: Birinci mertebe: Nefsi içün Allah'ı sevenler ![]() Ikinci mertebe:Allah içün Allah'ı sevenler ![]() üçüncü mertebe Sultan-ı aşkın galabesiyle hakk'ın muradının zuhuru içün,kendi muradlarını yok edenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şarab-ı vahdeti içmedikçe, bu zevklerin tahliline imkan yoktur ![]() ![]() ![]() Ba'zı kalblere füyuzat-ı ilahiyye vasıtasız gider ![]() ![]() Işte o kalbler, arş ve kürsi'den daha genişdir ![]() ![]() ![]() Onun içün arif-i ilahide bulunan hususi hali inkara kalkma! Dinini çalacak zalimlerle düşüp kalkma! Dünya hilesi karşısında kalırsan selamete çıkmak içün en kısa yol, kabir ehlinden yardım dilenmektir ![]() ![]() ![]() "iza tehayyertüm fiyl'ümür feste'ıynü min ehlil kubür ![]() Aziz Peygamberimiz: "aklınızı, fikrinizi işlerinizde layıkı ile kullandıktan sonra bir türlü neticeye vasıl olamayıp da orta yerde hayretde kalırsanız, durmayın derhal ehl-i kabirden yardım isteyin" buyurmuşlardır ![]() ![]() ![]() Murad-ı nebideki zevkı layıkıyle tadamayan ba'zı kimseler bu hadis-i şerife "mevzu'dur" derlerse de evliyaullahın keşf ü müşahedeleriyle hadis sahihdir ![]() ![]() ![]() Buradaki ehl-i kabirden murad, yaşadıkları halde ölü olanlardır ki, benliklerini elli-altmış kiloluk kan ve kemik torbasından ibaret olan asıl kabre gömenlerdir ![]() ![]() ![]() Ali'ler, Ebubekir'ler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|