![]() |
Hüküm Yalnız Allah İndır. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüküm Yalnız Allah İndır.İslamı yaşarken yaptığımız en büyük yanlış, Allah ın verdiği hükümlerine,edindiğimiz yanlış itikatların etkisiyle, elçisini de ortak etmeye çalışmamızolmuştur ![]() ![]() Allahaçıkça hüküm verdiği ve HÜKÜM YALNIZ ALLAH INDIR dediği halde, Allah ın bu hükmünü görmezden gelmemiz, bizleririvayetlerin ve sanının peşi sıra gitmemizi sağlamıştır ![]() BakınYaradan, hükmünü nasıl bu konuda açıkça vermiş ve bizlere iletmiş ![]() Enam 57: De ki: Şüphesiz benRabbimden gelen apaçık bir delile dayanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demekki Allah ın elçisi de, Allahın gönderdiği delillere dayandığını, onun dışınaçıkmadığını, hükmü yalnız Allah ın verdiğini, doğru hüküm veren yalnız Allaholduğunu, çok açık bir şekilde anlatıyor ![]() Maidesuresi 44 ![]() (Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse, işte onlarkâfirlerin ta kendileridir ![]() Buradanda anlaşılıyor ki, hem peygamberimiz, hem de ondan sonra devleti yönetenler,yalnız ve yalnız Allah ın Kur’an da hüküm verdiği ile topluma hükmetmesigerektiği apaçık anlaşılıyor ![]() Peygamberimizde, Allah ın Kur’an da vermediği hükümleri verme yetkisi vardır diye iddiaedenlere, aşağıda ki ayeti de hatırlattığımda, hala inat ediyorlarsa, onlarasöyleyecek sözümüz yok demektir ![]() Hakka44;Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortayasürseydi, 45 Yemin olsun, ondan sağ elinikoparırdık ![]() ![]() Ayette Allah ın elçisini, apaçık nasıl dikkatini çektiğini anlamayaçalışmayanlara gözlerini, kulaklarını, gönüllerini kapatanlara ne yapılabilirki? Allah sizlere inancınızı, imtihanınızı yaşamak adına gönderdiğim kitabaelçim, asla hiç bir şey ilave edemez, bunu sakın unutmayın diyor bizlere ![]() ![]() Enam suresi 19 ![]() ![]() (BuKuran bana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım ![]() Sizce her şey çok açık değil mi?Yine Araf suresi 3 ![]() Araf 3: (Ey insanlar), Rabbinizden size indirilene uyun veO'ndan başka velilere uymayın ![]() Enam suresi 50 ![]() (Yalnız bana vah yedilene uyarımben!") Her şey o kadar açık ve net bizlere iletildiği halde bizler,bu gerçekleri perdeleyerek, ne yani peygamberimizpostacımıydı deme saygısızlığını gösterebiliyoruz ![]() ![]() Bu konuda, yine Kur’an a bakmaya devam edelim ![]() ![]() Enam 62: Sonra insanlar gerçek sahipleri olanAllah'a döndürülürler ![]() ![]() Maide 49: (Sana şu talimatı verdik): AralarındaAllah'ın indirdiği ile hükmet ve onların arzularına uyma ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ikiayetten de anlaşıldığı gibi, hüküm yalnız Allah ın dır, onu uygulamak vetopluma Allah ın hükümleri ile hükmetmek, peygamberimizin ve devleti yönetenleringörevidir ![]() ![]() ![]() (Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz ![]() Allah Kur’an da, biz her şeyden nice örnekler verdikdiyorsa, elçisine verdiği görevin tanımını da yapmıştır ![]() ![]() Ahkaf 9: De ki: "Ben, resuller içinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağınıda bilmiyorum ![]() ![]() Enam48:Biz peygamberleri ancak müjdeleyiciler ve uyarıcılarolarak göndeririz ![]() ![]() ![]() Ankebut 18: "Eğer yalanlarsanız bilin ki, sizden önceki ümmetler deyalanlamıştı ![]() ![]() Ahzap 45-46:Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle kendiyoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarakgönderdik ![]() Ankebut 50:Dediler ki: “Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” De ki:“Mucizeler ancak Allah katındadır veben ancak apaçık bir uyarıcıyım ![]() Nedersiniz, Allah ın elçisine verdiği görev ve sorumluluk, sizce çok açıkanlatılmamış mı? Anlatılmış ise, bizlerin yaptığı bu yanlışı nasılaçıklayabiliriz? Bu hatanın sonucunu tahmin eden var mı? Hiç sanmıyorum, bununfarkında olabilseydik, her saniyemizi Rahman dan özür dilemekle geçirirdik ![]() Allah bir ayetinde Kurtuluşa erenlerden bahseder ve bakın bukurtuluşa erenlerin, kimler olduğunu söyler bizlere ![]() Bakara 5 ![]() ![]() Buayet üzerinde lütfen dikkatle düşünelim ![]() ![]() ![]() İsra 36:Hakkındakesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme ![]() ![]() Allah o kadar güzel uyarıyor ki bizleri, aklını zerre kadarkullanan, her şeyi çok açık anlayacaktır ![]() ![]() ![]() Ankebut51: Karşılarındaokunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum içinelbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır ![]() Araf185: Allah'ıngöklerdeki ve yerdeki mülkiyet ve tasarrufuna, Allah'ın yaratmış olduğuherhangi bir şeye ve ecellerinin gerçekten yaklaşmış olması ihtimaline hiçbakmadılar mı? Artık bu Kur'ân'dan sonrabaşka hangi söze inanacaklar ![]() Evet, Rabbim ne yazık ki, bugün biz Müslümanların büyükçoğunluğu, Kur’an ı yeterli görmüyor ve Kur’an da her şey yoktur, özet bilgilervardır diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Verecek o kadar çok örnekler var ki Kur’an dan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Zühruf suresi 44 ![]() ![]() (Doğrusu Kur'an, sana vekavmine bir öğüttür ![]() ![]() Yaradanbizleri Kur’an dan sorumlu tutacağını söylüyorsa, sizce bizleri ilgilendiren,muhkem ayetleri anlaşılması zor olarak Kur’an da bizlere gönderip, daha sonradasorumlu tutar mı? İnanın ne söylediğimizi bilmiyoruz ![]() ![]() GelinKur’an ı anlayarak, bilerek, üzerinde düşünerek her gün bolca okuyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilerimcümlemizin gönül gözleri açık, gözleri ve kulakları perdelenmemiş, Rabbin haliskulları arasında oluruz ![]() SaygılarımlaHaluk GÜMÜŞTABAK |
![]() |
![]() |
|