![]() |
Kur'an-İ Kerim'de Yer Alan Dualardan Örnekler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerim'de Yer Alan Dualardan Örnekler...Kur’an-ı Kerimde birçok dua ayeti vardır ![]() ![]() 1 – “Onların sözleri, sadece şöyle demekten ibaretti: Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl!”(1) 2 – “Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler ( ve şöyle derler: ) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 – “(İnsanların) dirilecekleri gün, beni mahcup etme ![]() 4 – “Onlardan bir kısmı da: Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ![]() ![]() 5 – “(Bu nimetler) "Ey Rabbimiz! İman ettik; bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru!" diyen; Sabreden, dürüst olan, huzurda boyun büken, hayra harcayan ve seher vaktinde Allah'tan bağış dileyenler (içindir) ![]() 6 – “Ve şöyle derler: Rabbimiz! Cehennem azabını üzerimizden sav ![]() ![]() 7 – “Orada Zekeriyya, Rabbine dua etti: Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla ![]() ![]() 8 – “Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbimiz! Duamı kabul et ![]() 9 – “(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız ![]() ![]() 10 – “Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin ![]() ![]() ![]() 11 – “( Onlar şöyle yakarırlar: ) Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme ![]() ![]() ![]() 12 – “( Havârîler: ) Rabbimiz! İndirdiğine inandık ve Peygamber'e uyduk ![]() ![]() 13 – “Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 – “Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbimiz! Duamı kabul et! Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!”(14) 15 – “Ve şöyle derler: Rabbimiz! Cehennem azabını üzerimizden sav ![]() ![]() ![]() 16 – “Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (1) Al-i İmran, 3/147 ![]() (2) Al-i İmran, 3/193-194 ![]() (3) Şuara, 26/87 ![]() (4) Bakara, 2/201 ![]() (5) Al-i İmran, 3/16-17; 147 ![]() (6) Furkan, 25/65 ![]() (7) Al-i İmran, 3/38 ![]() (8) İbrahim, 14/40 ![]() (9) Fatiha, 1/5-7 ![]() (10) Bakara, 2/128-129 ![]() (11) Al-i İmran, 3/8 ![]() (12) Al-i İmran, 3/53 ![]() (13) Bakara, 2/285-286 ![]() (14) İbrahim, 14/40-41 ![]() (15) Furkan, 25/65, 74 ![]() (16) Ahkaf, 46/15 ![]() Alıntı ![]() ![]() ![]() Dy!nG |
![]() |
![]() |
|