|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allah, demiş, elçisine, kainatı, olabilir, olmasaydın, yaratmazdım |
![]() |
Allah Elçisine, Sen Olmasaydın Kainatı Yaratmazdım, Demiş Olabilir Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Elçisine, Sen Olmasaydın Kainatı Yaratmazdım, Demiş Olabilir Mi?Allah yarattığı kullarına, akılve özgür iradesi verdikten sonra, yinede yalnız bırakmamış, onlara rehberleryol göstericiler göndermiştir ![]() ![]() Yahudiler ve Hıristiyanlar,Allah ın rehber olsun diye gönderdiği kitaplarında hiç bahsetmediği halde,görev verdiği elçilerini adeta putlaştırarak, Allah ın oğlu yakıştırmasınıyapmışlardır ![]() ![]() Tevbe 30: Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buyanlış inancın ardı sıra gidenlere bizler, Allah evlat edinmez, O yücedireşi benzeri yoktur, doğmamıştır, doğrulmamıştır diye cevap veririz, Kur’andan aldığımız bilgiler ışığında ![]() ![]() Bakara 116: "Allah çocuk edindi ![]() ![]() ![]() ![]() Allah yarattığı kulunu evlatedinmeyeceğini, böyle bir davranıştan arınmış olduğunu söylüyor bizlere ![]() ![]() Şimdide acaba buna benzer büyükhataları, biz Müslümanlarda farkında olmadan yapıyor olabilir miyiz? Hemenverdiğiniz cevabı duyar gibiyim ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki bizler, diğer ehlikitabın yanlışlarına öyle bir düşüyoruz ki, belki de onlardan daha büyük biryanılgı içindeyiz ![]() ![]() ![]() (Ey Resulüm, İbrahim’i Halil [dost], seni de Habib[sevgili] edindim ![]() ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz, Allah evlat edinmezama yarattığı kulları içinden dost, sevgili, arkadaş edinir mi? Birde yarattığıâlem bir tarafa, sen bir tarafasın şeklinde sözler söyler mi? Sen olmasaydın buâlemi yaratmazdım, senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım ![]() Bizler Allah evlat edinmezdedikten sonra, nasıl olurda Allah yarattığı kulları arasından peygamberimizidost, sevgili edindi deme yanlışını gösterebiliriz? Bunu düşünen var mı? Bubilgiler Kur’an da olmadığına göre, bizlere hangi emin yoldan geliyor da,bizler hiç şüphe duymadan iman ediyoruz? Hz ![]() ![]() Bizler rivayetleri, sanıyıKur’an ın ne yazık ki önüne geçirerek, dinden ne derece uzaklaştığımızın farkındabile değiliz ![]() ![]() Bakara 29:OAllah'tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz sizce Kur’anayetlerine, kutsi hadis diye nakledilen bu sözler uyuyor mu? Neyazık ki kutsi hadis adı altında, Kur’an a eş tutularak, toplum öyle biraldatılıyor ki, Yahudileri de, Hıristiyanları da bu konuda geride bırakıyoruz ![]() Aşağıdaki bilgilere ve düşünceyeinandığımızda, sizce Kur’an dan uzaklaşıp, bir meçhule doğru gitmiş olmuyormuyuz? Arşüzerinde, cennetteki her şeyin üzerinde benim ismim vardır ![]() Hadisişeriflerde buyuruluyor ki; Ademaleyhisselam cennetten çıkarılınca, ya Rabbi Muhammed aleyhisselamın hürmetinebeni affet diye dua etti ![]() Allahüteala ise,( Ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanlarınduyması için) Ya Âdem onu henüz yaratmadım nereden bildin? Buyurdu ![]() ÂdemAleyhisselam da, Arşta”La ilahe illallah Muhammed ün Resulullah” yazılıolduğunu gördüm anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, enşerefli olanın ismini layık görürsün dedi ![]() Allahüteala buyurdu ki: “ Ya Âdem doğru söyledin ![]() ![]() ![]() Cennetteher ağacın yaprakları üzerinde, la ilahe illallah Muhammed ün Resulullahyazılıdır ![]() Allahü Teâlâyine buyurdu ki: Ya Âdem,Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin kabul ederdim ![]() ![]() Mirac’daAllahü teala, peygamber efendimize,( Senden başka her şeyi senin için yarattım)buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de,( Ben de senden başka herşeyi, senin için terk ettim) dedi ![]() ![]() Acaba bu bilgilerin nerelerdenbizlere ulaştığı konusunda, hiç düşünen var mı? Hiç sanmıyorum, akıl bir kenarabırakılmış, edindiğimiz velilerin peşi sıra öyle bir gidiyoruz ki, bataklığıniçinde çırpındığımızın bile farkında değiliz ![]() Hâlbuki Allah bizleri çok açıkuyararak, hakkında bilgin olmadığı, yani emin olmadığın şeyin ardına düşmeyin,sizleri sorumlu tutarım demişti ![]() ![]() Allah bir ayetinde, biz bukitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık diyerek, hakka batıl karıştırmamamız içinuyarır bizleri ![]() ![]() ![]() Yine Yaradan Araf suresi 33 ![]() Tüm bunları söylediğimizde, bubilgilere inananlar şunu söylüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Enam sur ![]() ![]() ![]() Demek ki, çoğunluk öyle inanıyordemek büyük hata ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz gayb konusunda,Allah ın Kur’an da bildirdiği dışında hiçbir gaybı bilgisi olmadığını söylüyorbizlere ![]() ![]() Neml 65:De ki:Göklerde ve yerde, Allah'tan başka kimse gaybı bilmez ![]() ![]() Hud 123: Göklerin ve yerin gaybı (sırrı) yalnız Allah'aaittir ![]() ![]() ![]() Enam 50: De ki: Ben size, Allah'ınhazineleri benim yanımdadır, demiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda ki ayetlerle, bizlere rivayet edilen hadisler birbirinionaylıyor mu? Peygamberimiz, bana bildirilen dışında gaybı ben bilmem diyor ![]() ![]() ![]() Bizler İslam ı günümüzdeöyle bir yaşıyoruz ki, cahiliye dönemini aratmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İslam toplumunun büyükçoğunluğu, ne yazık ki büyük bir yanılgının ardı sıra giderek, Kur’an ı devredışı bıraktığının farkında bile değil ![]() ![]() ![]() İslamtoplumu olarak, halimiz hiçte iç açıcı değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK |
![]() |
![]() |
![]() |
Allah Elçisine, Sen Olmasaydın Kainatı Yaratmazdım, Demiş Olabilir Mi? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Elçisine, Sen Olmasaydın Kainatı Yaratmazdım, Demiş Olabilir Mi?Makale güzel olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|