Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, demiş, elçisine, kainatı, olabilir, olmasaydın, yaratmazdım

Allah Elçisine, Sen Olmasaydın Kainatı Yaratmazdım, Demiş Olabilir Mi?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah yarattığı kullarına, akılve özgür iradesi verdikten sonra, yinede yalnız bırakmamış, onlara rehberleryol göstericiler göndermiştir Fakat ne yazık ki biz Rabbin kulları, Allah ınrehberinden istifade etmesini bilememiş, nefsimizin esiri olarak, adeta beşeriputlar yaratmışız kendimize

Yahudiler ve Hıristiyanlar,Allah ın rehber olsun diye gönderdiği kitaplarında hiç bahsetmediği halde,görev verdiği elçilerini adeta putlaştırarak, Allah ın oğlu yakıştırmasınıyapmışlardır Kur’an da bu konudan bahsederek, bakın ne diyor bizlere

Tevbe 30: Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur" dediler; Hıristiyanlarda: "Mesih, Allah'ın oğludur" dediler Kendi ağızlarının sözüdür bu Kendilerinden önce inkâredenlerin sözlerine benzetme yapıyorlar

Buyanlış inancın ardı sıra gidenlere bizler, Allah evlat edinmez, O yücedireşi benzeri yoktur, doğmamıştır, doğrulmamıştır diye cevap veririz, Kur’andan aldığımız bilgiler ışığında Bakın Allah evlat edindi diyenlere, Yaradannasıl bir cevap veriyor

Bakara 116: "Allah çocuk edindi"dediler Hâşâ! Böyle bir şeyden arınmıştır O! Tam aksine, göklerdekiler de yerdekiler de O'na aittir Bunların tümüO'nun önünde boyun bükmektedir

Allah yarattığı kulunu evlatedinmeyeceğini, böyle bir davranıştan arınmış olduğunu söylüyor bizlere Tamaksine göklerde ve yerde ne varsa Allah a ait olduğu ve onun önünde herkesinboyun eğdiğini söylüyor

Şimdide acaba buna benzer büyükhataları, biz Müslümanlarda farkında olmadan yapıyor olabilir miyiz? Hemenverdiğiniz cevabı duyar gibiyim Hâşâ asla, Allah evlat edinmez, dediğiniziduyar gibiyim Peki, yarattığı kulunu evlat edinmeyen, eşi vebenzeri olmayan, yüceliğini hayal bile edemediğimiz, ol dediğinde her şeyinolduğu bir yaratıcı güç, yarattığı kullarından Habib, Halil yani sevgili, dost,arkadaş edinir mi? Hadibakalım şimdi bu soruma, nefsinizde cevap veriniz

Ne yazık ki bizler, diğer ehlikitabın yanlışlarına öyle bir düşüyoruz ki, belki de onlardan daha büyük biryanılgı içindeyiz Allah evlat edinmez diyoruz, ama bugün bizler, evlatedinmekten hiçbir farkı olmayan, hatta daha da ileri gidercesine bakın nelersöylüyoruz Aşağıdaki sözleri Allah ın söylediğine inanıyoruz, Kur’an da tekkelimesi geçmediği halde

(Ey Resulüm, İbrahim’i Halil [dost], seni de Habib[sevgili] edindim Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım Senin, benimindimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım Senolmasaydın, kâinatı yaratmazdım) [Mevahib-iledünniyye]

Ne dersiniz, Allah evlat edinmezama yarattığı kulları içinden dost, sevgili, arkadaş edinir mi? Birde yarattığıâlem bir tarafa, sen bir tarafasın şeklinde sözler söyler mi? Sen olmasaydın buâlemi yaratmazdım, senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım Senin benimindimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattımdemiş olabilir mi? Kur’an ın özüne, ayetlerine ve Rahmanın eşsiz, tarifsizyüceliğine, uyuyor mu bu sözler?

Bizler Allah evlat edinmezdedikten sonra, nasıl olurda Allah yarattığı kulları arasından peygamberimizidost, sevgili edindi deme yanlışını gösterebiliriz? Bunu düşünen var mı? Bubilgiler Kur’an da olmadığına göre, bizlere hangi emin yoldan geliyor da,bizler hiç şüphe duymadan iman ediyoruz?

Hz İsa Allah ın oğlu demekle,yazdığım ve kutsi hadis adı altında geçen yukarıdaki hadisin, bir birindenfarkı var mı? Hıristiyanların Hz İsa Allah ın oğlu diye inanmaları ile bizleronların yaptıkları bu büyük hatadan daha ileri giderek, Peygamberimiz olmasaydıAllah bu âlemi yaratmazdı, düşüncesine inanırsak, hataların en büyüğünü yapmışolmaz mıyız sizce?

Bizler rivayetleri, sanıyıKur’an ın ne yazık ki önüne geçirerek, dinden ne derece uzaklaştığımızın farkındabile değiliz Hâlbuki Allah yeryüzündekilerin tümünü, kimler için yaratığınıapaçık bakın nasıl söylüyor

Bakara 29:OAllah'tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı Sonra göğe saltanat kurdu da onları yedi gök halinde düzenledi OÂlim’dir, her şeyi çok iyi bilir

Ne dersiniz sizce Kur’anayetlerine, kutsi hadis diye nakledilen bu sözler uyuyor mu? Neyazık ki kutsi hadis adı altında, Kur’an a eş tutularak, toplum öyle biraldatılıyor ki, Yahudileri de, Hıristiyanları da bu konuda geride bırakıyoruz

Aşağıdaki bilgilere ve düşünceyeinandığımızda, sizce Kur’an dan uzaklaşıp, bir meçhule doğru gitmiş olmuyormuyuz?

Arşüzerinde, cennetteki her şeyin üzerinde benim ismim vardır

Hadisişeriflerde buyuruluyor ki;

Ademaleyhisselam cennetten çıkarılınca, ya Rabbi Muhammed aleyhisselamın hürmetinebeni affet diye dua etti

Allahüteala ise,( Ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanlarınduyması için) Ya Âdem onu henüz yaratmadım nereden bildin? Buyurdu

ÂdemAleyhisselam da, Arşta”La ilahe illallah Muhammed ün Resulullah” yazılıolduğunu gördüm anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, enşerefli olanın ismini layık görürsün dedi

Allahüteala buyurdu ki: “ Ya Âdem doğru söyledin O bana insanların en sevgilisidirOnun hürmetine dua ettiğin için seni affettim Eğer Muhammed aleyhisselamolmasaydı, seni yaratmazdım”

Cennetteher ağacın yaprakları üzerinde, la ilahe illallah Muhammed ün Resulullahyazılıdır

Allahü Teâlâyine buyurdu ki:

Ya Âdem,Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin kabul ederdim O olmasaydıseni yaratmazdım

Mirac’daAllahü teala, peygamber efendimize,( Senden başka her şeyi senin için yarattım)buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de,( Ben de senden başka herşeyi, senin için terk ettim) dedi ( Mirat-ı Kâinat) denilmektedir

Acaba bu bilgilerin nerelerdenbizlere ulaştığı konusunda, hiç düşünen var mı? Hiç sanmıyorum, akıl bir kenarabırakılmış, edindiğimiz velilerin peşi sıra öyle bir gidiyoruz ki, bataklığıniçinde çırpındığımızın bile farkında değiliz

Hâlbuki Allah bizleri çok açıkuyararak, hakkında bilgin olmadığı, yani emin olmadığın şeyin ardına düşmeyin,sizleri sorumlu tutarım demişti Emin olacağımız bilgininde Kur’an olduğunu veonun ipine sarılmamız gerektiğini de, birçok kez Kur’an da tekrar etmiştibizlere

Allah bir ayetinde, biz bukitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık diyerek, hakka batıl karıştırmamamız içinuyarır bizleri Ama bizler yukarıdaki bilgilerin, Kur’an da olmadığınıbildiğimiz halde, hiç araştırma gereği dahi duymadan, inanmakta sakınca bilegörmeyiz Çünkü bizler inancımızda, imanımızda Kur’an ı yeterli görmeyiz deondan

Yine Yaradan Araf suresi 33 ayetinde, hakkında hiçbir delilindirmediği bir şeyi, Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haramkılmıştır diye verdiği hükmü, unuttuk mu yoksa? Halbuki Allah sizleri Kur’an dansorumlu tutuyorum diye uyarmamış mıydı bizleri? Bu ayetleri hatırlayan, duyanyok mu?

Tüm bunları söylediğimizde, bubilgilere inananlar şunu söylüyorlar İslam âleminin büyük bir çoğunluğu bunainanıyor Bir akıllı azınlık siz misiniz, diye karşılık veriyorlar Yaradanbunlara da cevap veriyor ve bakın Kur’an ın dışından rivayetlerle dine hükümkoyanlara, yani sanıya iman eden çoğunluğa nasıl cevap veriyor

Enam sur 116: Yeryüzündeki insanların çoğunluğunauyarsan, seni Allahyolundan saptırırlar Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar

Demek ki, çoğunluk öyle inanıyordemek büyük hata Daha da büyük hata, emin olmadığımız rivayet, sanı yanizannetmek, emin olunmayan bilginin ardı sıra gidenler için, Yaradan ınsöyledikleri çok dikkat çekicidir Onlar sadeceSAÇMALARLAR diyor

Peygamberimiz gayb konusunda,Allah ın Kur’an da bildirdiği dışında hiçbir gaybı bilgisi olmadığını söylüyorbizlere Bakın birkaç örnek

Neml 65:De ki:Göklerde ve yerde, Allah'tan başka kimse gaybı bilmez Ve onlar nezaman diriltileceklerini de bilmezler

Hud 123: Göklerin ve yerin gaybı (sırrı) yalnız Allah'aaittir Her iş O'na döndürülür Öyle ise O'na kulluk et ve O'nadayan! Rabbin yaptıklarınızdan gafil değildir

Enam 50: De ki: Ben size, Allah'ınhazineleri benim yanımdadır, demiyorum Ben gaybı da bilmem Size, ben bir meleğim de demiyorumBen, sadece bana vahyolunana uyarım De ki: Kör ile gören hiç birolur mu? Hiç düşünmez misiniz?

Yukarıda ki ayetlerle, bizlere rivayet edilen hadisler birbirinionaylıyor mu? Peygamberimiz, bana bildirilen dışında gaybı ben bilmem diyorAma biz peygamberimizin söylediğini iddia ettiğimiz (Arş üzerinde, Cennetteki herşeyin üzerinde benim ismim vardır)sözlerineinanabiliyoruz Daha çok detaylar verilen bilgiler, acaba nereden alındı?Kimler verdi Kur’an ın tek kelime bile bahsetmediği bu bilgileri bize diye, hiçdüşünmüyor muyuz?

Bizler İslam ı günümüzdeöyle bir yaşıyoruz ki, cahiliye dönemini aratmıyor Kur’an devre dışı kalmış,rivayetlerle İslam yaşanır olmuş Şükürler olsun ki elimizde dimdik duran, Rabbin korumasında, hesabınıvereceğimiz FURKAN var Varda, ondan istifade eden, onu anlayarak okuyan, üzerindedüşünen var mı, işte orası önemli

İslam toplumunun büyükçoğunluğu, ne yazık ki büyük bir yanılgının ardı sıra giderek, Kur’an ı devredışı bıraktığının farkında bile değil Edindikleri velilerin kitapları, toplumun elinden düşmüyor Kur’anpeygamberimizin mahşer günü söyleyeceği gibi, ne yazık ki devre dışı bırakıldı

İslamtoplumu olarak, halimiz hiçte iç açıcı değil Ne olur affet bizleriRabbim Gözlerimizdeki, gönlümüzde ki gafletperdesini kaldır bizlerden Yaptığımız hatalarımızı görmemizi sağla bizlerinBöyle devam ederse, geçmiş kavimlerin uğradığı cezalardan, bizlerde aslakurtulamayacağız

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Makale güzel olmuşElinize,kaleminize sağlıkAncak insanların Kuran-ı Kerim ayetlerinden çoğu kez somut anlam çıkarması yanlış oluyorHani somut da var soyut da varÖrneğin;(Ey Resulüm, İbrahim’i Halil [dost], seni de Habib[sevgili] edindim Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım Senin, benimindimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım Senolmasaydın, kâinatı yaratmazdım) [Mevahib-iledünniyye] Bu ayeti okuduktan sonra inkarcılarda 'bak sevgili edinmiş,çocuğuda var demekki vs' gibi saçma yorumlar çıkması çok yanlışOradaki sevgilinin nasıl soyut bir aşk olduğunu anlamadan yorum yapmaları hoş olmuyorİnsanlığımız sapkınlığın sınırlarına ulaşmış durumdaAncak bir daha peygamber gelmeyeceği gibi ceza geleceğini de sanmıyorumÇünkü İslam geldikten sonra bir daha ki sapkınlaşmadan yeni bir din,peygamber gönderilmeyeceği ahiret gününün geleceğini okumuştumHer neyse tekrar elinize sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com