Evrim Ve Tarım |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evrim Ve TarımZiraatin , buğday ve arpanın bir kaynağı olarak yabani ve düşük kaliteli bir buğdayın ehlileştirilmesiyle başladığını artık kesinleştirmiş olan bilginler ,( şanidar mağarasında bulunanlar gibi) bu en eski tahılların ,nasıl olupta çoktan tek tip ve son derece özelleşmiş olduğunu açıklayamıyor Çok basit bir özelleşme sağlamak için bile doğa tarafından binlerce nesillik genetik seleksiyon gereklidirAncak dünyada böylesi aşamalı ve çok uzun bir sürecin yer almış olabileceği bir dönem ,zaman veya yer bulunmamaktadırBu batonogenetik mucize için hiçbir aşama yoktur ; tabi bu süreç doğal seleksiyon ile değil de yapay manipülasyon yoluyla olmadıysa Sert kabuklu bir buğday türü , çok daha büyük bir gizem içermektedirBu buğday türü ne bir genetik kaynaktan gelişmiş nede bir kaynağın mutasyonu sonucu oluşmuş olan ?botanik? genlerin sıra dışı karışım ürünüdürKesinlikle birkaç bitkinin genlerinin karıştırılmasının sonucudur Modern bilginler , bu bulmacaya yada yakın doğu?daki yarım ay şeklindeki bölgenin niçin yeni tahıllar,bitkiler ve ağaçlar,sebze ve meyveler için sürekli bir kaynak olduğu sorusuna cevapları yoktur Alıntı |
|