Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lucid, lucidden, rüyâda, yapılabilecekler

Lucid Rüyada Yapılabilecekler - Lucid'den

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lucid Rüyada Yapılabilecekler - Lucid'den

Öncelikle Lucid Dream(Bilinçli Rüya) konusuyla ilgilenen bir çok kişi görüyorum Bunların ciddi bir kısmı ise Lucid'i başarıyor fakat kısa süreli yaşıyorlar bu anı yada yapabileceklerini rüyada uygulamak akıllarına gelmiyor İlk olarak bunların üstesinden nasıl geleceğimizi denenmiş ve uygulaması basit, işe yarar bir yöntemden bahsedeyim;
Rüyada iken lucid olduğumuzu anladığımız zaman bedenimiz ilk olarak bizi rüyadan çıkarmaya çalışır(Uyandırmaya) Bunu engellesek bile bilincimizi tekrar kapatmaya çalışır Yani tekrar kendimizi rüyaya kaptırıp bilincimizi yitiririz Uyanmayı engellemek için bilincimiz açılır açılmaz sürekli bilinçli olarak bir eylemde bulunmamız lazım aksi taktirde kesinlikle bilincimiz kapanacaktır Bunun için ilk önerilen kural gitmek istediğimiz yerlere ışınlanmayı denemek yerine uçarak gitmeyi denersek bu süre boyunca rüyanın gerçekliğine daha çok inanırız Uçabilmek için ise ilk önereceğim yöntem, kendinizi aşırı derecede uçacağımıza inandırıp ileri doğru zıplamayı denemektir (Bilincimiz açık iken tabikide) Uçamasanız bile uzun bir sıçrama yaptığınızı göreceksiniz(30-50m civarı) Bu bile gayet zevkli bir deneyim olacaktır sizin için bilincimizi açık tutmayı öğrendiğimize göre uyanmamak için ise normal uyku saatimizden 1-2 saat daha geç yatmalarını öneriyorum veya öğleden sonra saat 3-5 gibi yatmayı denemenizi öneriyorum genelde o saatlerde yapılan şekerlemeler gayet derin uyku fazına sebep oluyor ve kolay kolay uyanmassınız Uyku hapı almanızı kesinlikle önermiyorum çünkü bir çok zararı var ve uyandığınızda aşırı derecede baş ağrısına sebep olur Günlük yaşamınızı olumsuz etkiler
Rüyalarda yaratıcılığa geçecek olursak, bir çok kişi bana yolladığı mesajlarda nasıl rüya tasarlama yapılır konusunda mesaj atıyor Bunun için öncelikle en az günde 1 kez lucid olmanız gerekiyor aksi taktirde kurduğunuz çevreler silinir Silinmeden kastım ise, siz bu dünyaları bilinç altınıza kurduğunuz için belli bir süre (5-10 gün) lucid olamazsanız bilinç altınızdaki rüyada kurduğunuz ortamları beyniniz silecektir yada unutacaktır Rüyaların en garip yanından biride budur Uyanır uyanmaz insanlar 15 dakka içinde rüyalarını unutmaya başlar Oysaki normal yaşamda yapamadığınız bir çok garip olay başınıza rüyada geldiği halde en unutulmaması gereken anlar neden beynimizden silinir? Gerçek hayatta bir öpüştüğümüz kızı 10 yıl unutmazken, belki rüyada öldürdüğümüz bir adamı uyandıktan 15 dakka sonra neden unutuyoruz? Bu soruların cevabını aramak yerine bunların önüne ancak rüya günlüğü tutarak geçebilirsiniz Aksi halde gördüğünüz lucid rüyaların hiç bir önemi yoktur Rüya günlüğünü uyanır uyanmaz ya bir deftere veya bir cep telefonuna ses kaydı eğer başka bir kayıt yöntemi varsa o şekilde kayıt etmemiz gerekiyor En basit yöntem ses kaydına anlatmaktır Tıpkı uçmakta olduğu gibi kendimizi bir binayı yıkmaya inandırırsak o binayı tek bir el hareketiyle yıkarız Yada yeni binalar kurabiliriz İş tamamen çok fazla pratik yapmaktan ve rüya olduğuna fazla derecede inanmaktan geçiyor Kurduğunuz bu yeni dünyayı ise önceden sürekli olarak kayıt ettiğiniz için bilinç altınızda kalır ve rüyaya tekrar döndüğünüzde kurduğunuz bu yeni dünyada bulursunuz kendinizi Eminimki bir çok kişi gerçek hayatta görmediği yerleri rüyasında görmüştür Yada bildiği yerlerde bazı farklılıklar İşte bunlar sizin bilinç altınıza yerleşen mimarilerdir Yani sizin hayal gücünüzü bilinç altınız izlettirir Hayal gücünüz ne kadar renkli ise okadar renkli dünyalar kurarsınız Sadece sizin hayal gücünüzle kurulmuş ve sadece sizin bildiğiniz dünyalar!!! İllaki bu tarz rüyalarda sizi rahatsız eden kabuslarınız olacaktır Bunları yok edemiyorsanız kaçmaktan başka çareniz yok Bir çoğumuz bilir Kabuslardan(köpek,canavar,böcekler) kaçmassak bizi öldürürler İşte can alıcı nokta bu ölürseniz uyanırsınız ve o gün kurduğunuz rüya bilinç altınızdan silinir Daha öncesi değil

NOT: Konu alıntı değildir Daha önce hiç bir forum sayfasına benim tarafımdan yazılmadı ve yazılmayacaktır Gördüğünüz buna benzer bütün konular Spatyom forumundan çalıntıdır

Bu yaratık veya diğer olgulardan kaçmak veya yok etmek ile ilgili bilgileri bir sonraki boş vaktimde yazmaya devam edecem Şimdilik bu kadar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com