![]() |
Pozitif İmgeleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pozitif İmgelemeOnaylamak, "kesinleştirmek, pekiştirmek" anlamına gelmektedir ![]() ![]() Pozitif düşünmeye ve pozitif imgelemelerde bulunmaya başladıktan sonra, hayatımızın da o yönde degiştigini görebiliriz ![]() Pozitif imgeleme, sahip olmak istedigimiz herhangi bir şeye ya da duruma, zaten sahipmişiz gibi güçlü bir şekilde düşünmektir ![]() Kullandigimiz kelimeleri ve evrene yolladığımız cümleleri daha dikkatli seçersek, evrenden bize yansıması da o kadar kolay olacaktır ![]() Pozitif imgelemede basit, sade, kısa ve o an içinde oldugunuz zamanı kullanacağınız cümleler kurmak gerekir ![]() Kurdugunuz cümleler önce sizi iyimser duruma getirecek, düşünce kalıplarını ve diğer insanlarla olan irtibatınızı düzeltecek şekilde auranıza yansıyacak, beyninizin atomlarına kadar işleyecek ve düşünceleriniz artık bu yönde otomatikman akmaya başlayacak ![]() İlk başlarda anlamsız ve manasız geliyor insana, ama her zaman yeniye karşı tepkiler oluşabilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Genelde şöyle dua ederiz ya da istekte bulunuruz: "Allahım neden bu benim başıma geldi ![]() Ama biliyoruz ki kimse bizi kurtarmayacaktır ![]() Bunun yerine "Bu yaşamı ben seçtim ve her şey istediğim gibi oluyor ![]() "Kendi hayatımı yönetiyor ve yönlendiriyorum" "Herşey yolunda" Evet biraz zor olacaktır, hatta saçma gelecektir ![]() ![]() En çok "Allahım neden kilo alıyorum ben, su içsem yarıyor, ömür boyu aç mı kalacağım? Zayıflayayım ne olur?" da diyoruz ![]() Ama "Kendimi olduğum gibi seviyor ve takdir ediyorum" "Sağlıklı besleniyorum, sağlıklıyım ve huzurluyum" "Bedenim, sağlıklı, zinde ![]() "Sağlıklı besinler yiyorum ![]() Genelde maaşımızdan yakınırız ve "Allahım ne olur borçlarımı ödemede bana yol göster ![]() ![]() Oysa evrene şöyle bir mesaj yollasak, pozitif imgelemede bulunsak: "Para bana geliyor" "Para bana akıyor" "Daima açık ve net bir iletişim kuruyorum" "Bolluk ve bereket içindeyim" "İşimi seviyorum" Pozitif imgelemede cumlemiz şimdiki zamanda olacak ![]() Kısa ve net anlaşılır olacak ![]() Olumlu olacak ![]() ![]() Yani istemeyecegiz yalvarmayacağız, ve gelecek fiili kullanmayacağız ![]() "Keşke sabahları erken kalkabilsem" yerine "Artık her sabah zamanında ve enerji dolu olarak uyanıyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|