Düşüncelerimiz Aynadır... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düşüncelerimiz Aynadır...Yaşamımızda kaçırdığımız o kadar çok şey var ki Sadece kendimize odaklanmış ve yine sadece kendimizi yaşıyoruz![]() ‘benim sağlığım’, ‘benim işim’, ‘benim arabam’, ‘benim evim’, ‘benim eşim’, ‘benim çocuğum’ ![]() Fakat unuttuğumuz birşeyler var Bunu hissedebiliyoruz ama algılamak istemiyoruz: Biz bir ‘bütün’ünün parçalarıyız![]() Farkındalığımızın gittikçe arttığı bugünlerde etrafımızı ve kendimizi gözlemeyi öğrenmeliyiz ![]() Farkındalıklardan bir tanesi olayları ve kendimizi nötür şekilde tutup dışardan gözlemci olarak bakmak ve kendimizdeki kalıpları ve katı tutumlarımızı görüp değiştirmektir ![]() Yaşadığımız ‘kötü’ gibi görünen olaylar ve kişiler aslında bizim en büyük yardımcılarımız ve yol göstericilerimizdir ![]() Kendimizi farkedebilmemiz için bu rol üstlenilmiş, ve bize ‘kötü’ gibi gelen bu olaylar bize yaşatılmıştır ![]() Bunun farkına varıp, o kişilere veya birilerinin vasıtasıyla yaşadığımız olaylara öfkelenip, kızmak yerine; bu kişilere teşekür etmeliyiz ![]() Farkındalıklardan bir diğeri ise, başkalarının yaşadığı veya yaşayacağı olayaların bizi de ilğilendirdiğinin farkına varmamızdır ![]() Orman yangınlarının, susuzluğun, savaşların, toplumu ilgilendircek her durumun bizi ne kadar etkilediğini biliyoruz ![]() Çünkü biz toplumun parçalarıyız Aynı şekilde her birimiz bir bütünün parçalarıyız Parçalardan birinin bir problemi olduğunda bu ‘bütünü’ ilgilendirecek; ‘bütün’ ile ilgili bir problem ise parçalar’ı etkileyecektir![]() Eğer gurubumuzda birinin sağlık sorunu, sınavı veya iş görüşmesi varsa ve bizlerden reiki enerjisi rica ediyorsa: İnanın onlar biz, bizler onlarız! Eğer siz bir Reiki enerji talebi ricasına “Başkaları yolluyordur Ben yollamasam da olur ” derseniz, aslında bu mesajı ‘bütün’e yolluyorsunuz![]() Çünkü sizin benzer bir talebinizde sistem de aynı şekilde size dönecek ve sizin için aynı şeyi düşünecektir: “Başkaları yolluyordur Ben yollamasam da olur ”O anda siz veya çocuğunuz ya da bir yakınınız hasta olabilir, sınavınız vardır, önemli bir iş görüşmesi yapacaksınızdır ![]() ![]() ![]() Bu durumun aksi şu şekilde gerçekleşir: “Sizler koşulsuz reiki yardımı istediğinizde sevgiyle yolluyorlar, onların reiki taleplerinde ise siz onlara koşulsuz sevgiyle yolluyorsunuz ”‘Ben’i değil ‘bütün’ü yaşadığımızda, farkındalığımızın artığını ve deneyimlerimizi en güzel bilinç düzeyinde geçirdiğimizi görebiliriz ![]() Yolunuz sevgi ve ışık olsun ![]() ![]() ![]() Güner Yılmaz ![]() ![]() ![]() |
|
|
|