Karar Vermek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karar VermekKararsızlık denizinde yüzüp durmaktan kurtulmanın iyi bir yolu, kağıt kalem kullanmaktır Bir karar vermemiz gerekiyorsa elinize kalemi kağıdı alıp oturun ve çeşitli olasılıkları, verebileceğiniz değişik kararları ve bunların olumlu ve olumsuz yanlarını yazmaya başlayın Bu, düşüncelerinizi bir düzene sokar Bir olasılıktan öbürüne atlamadan biraz geriye dönün ve bilinçaltınızdan doğru kararı vermeniz için size yardımcı olmasını isteyin Rahatlayın![]() ![]() (Kitap okuyun, müzik dinleyin, yürüyüşe çıkın vs![]() ![]() ) Yanıt gelecektir merak etmeyin Bilinçaltı duygulara karşılık verir Kararlılık da bir duygu meselesidir Kendinizi huzursuz ve güvensiz hissetmekten vazgeçin Her problemin bir çözümü olduğunu ve bu çözümleri, yanıtları bulabileceğinizi bilin![]() "Bir gemi Doğu'ya gider biri Batı'ya esen aynı rüzgarla; Hangi yöne gidileceğini belirleyen rüzgar değil, yelkendir " E W WilcoxŞimdi de bu konuda olumlama cümlelerini kuralım: Ben kararlı bir insanım, içimdeki Bilgelik sayesinde akıllıca seçimler yapabilirim ![]() İçimdeki Zeka benim için doğru olanı bilir ve seçim yapmamda bana yol gösterir ![]() Bilinçaltım evrensel akılla bütünleşmiş durumda, o yüzden tüm hayatın benimle çalıştığından eminim ![]() Evrensel Akıl'da benim için mükemmel bir plan var, almak için aklımı açarsam bana verilecek Şu anda içimden gelen kusursuz yanıtı kabul ediyorum![]() İçimdeki Bilgelik benim için kararlar veriyor, bu kararlara güveniyorum ![]() Doğru yolda sakin ve güvenle ilerliyorum ![]() Alıntı |
|
|
|