Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışanların, düşündüğü, ilgilendirmesin, küçültmeye, söylediği

Seni Küçültmeye Çalışanların Ne Düşündüğü,Ne Söylediği Seni İlgilendirmesin !

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seni Küçültmeye Çalışanların Ne Düşündüğü,Ne Söylediği Seni İlgilendirmesin !

Seni ilgilendiren:
iyiye, güzele, doğruya doğru,
  • büyümek,
  • gelişmek,
  • ilerlemek,
  • çiçek açmak,
  • meyve vermek,
ve iyinin, güzelin, doğrunun,
  • tadını çıkartıp şükretmek,
  • başkalarına da bunlara ulaşmasına yardım etmek ve bu uğurda çalışmak
Sen bu gayelerle, hayatını yaşamak isterken, bu yoldan çıkmış bazı kimseler ellerinden geldiği kadarıyla, seni durdurmaya, engellemeye, ayağını kaydırmaya hatta yok etmeye çalışabiliyorlar
Bu kimselerin bunu neden yaptıkları o kadar önemli değil ama kısaca söylemek gerekirse, korkuyorlar Senin bu ilerleme ve başarının onları küçülteceğini sanıyorlar ve bundan çok korkuyorlar
Sen ne kadar anlatsan da onlara “senin başarının onların da başarısı olduğunu, beraber olduğunuzu, ” maalesef bunu idrak edemiyorlar
Kendilerini yüksek ve iyi durumda tutmanın tek yolunun seni küçültmek olduğuna o kadar inanmışlar ki ufak ufak, büyük büyük, açık açık, kapalı kapalı, seni tırtıklayıp, hatalı, yanlış, kusurlu olduğuna seni inandırmaya uğraşıp duruyorlar

Özellikle çocuklukta ve gençlikte maruz kalınca, bu küçültmelere saf saf inanmak çok mümkün
Kendi sıra arkadaşı başka şehire taşındığı için yalnız kalıp, benimle aynı sırada oturmak isteyen ve onun için 3 sene aynı sırayı paylaştığım 2 arkadaşımı bırakarak, lisede en iyi arkadaşım diye kabul ettiğim “arkadaş”, her fırsatta, karşılaştığımız her aşırı kilolu, dağınık, hasta veya garip görünüşlü kişiyi bana gösterip, “Bak, işte senin gelecekteki halin” diye benim anlayamadığım şakalar yapardı Kalbim burkulurdu ama o sıralar tam olarak anlamıyordum, neler olduğunu ve onun bu şaka ve alay yöntemiyle kendini yukarıda tutup beni küçültmeye çalıştığını…
Beraber çalıştığım bazı kimselerin, takım çalışması içerisinde bana yardım etmeleri gerekirken, neden kendilerini çekip yardım etmediklerini ve sonra hakkımda iyi iş yapmadığımı söylemeleri de bir başka çeşit küçültme operasyonuydu
Tabii ki o zamanlar çekim yasasını ve başıma gelen bu olayları, benim kendime çektiğimi de bilmiyordum
  • Dikkatimi bu tür olaylara verip onları düşündükçe,
    onlardan şikayet ettikçe,
    bu tür olaylardan nefret edip, köşe bucak kaçmaya çalıştıkça,
    bunları ve daha beterlerini kendime çektiğimi bilmiyordum
Ama artık biliyoruz
Ve biz artık büyüdük

Haydi, tamir edelim eski küçültmeleri ve aldırmayalım bundan sonra gelebilecek bu tür yaralı, toy, olgunlaşmamış, kemale ermemiş insanların saldırılarına
İsterse,
  • ailenden, en yakınlarından birileri olsun,
  • ister en iyi arkadaşım dediklerinden birileri olsun,
  • ister saatlerce beraber çalıştığın iş arkadaşlarından birileri olsun,
  • isterse yüksek mevkiilere çıkmış birileri olsun,
seni küçültmeye çalışan birisiyle değil kavga etmek, bunlarla ilgilenme bile
Çünkü o zaman seni düşürmeyi ve yolundan çıkarmayı gene başarmışlar demek olur
Bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsin tabii ki ama bu arada asıl yapman gereken şeyi unutma
Asıl ve tek yapman gereken şey, seni gerçekten ilgilendiren şeylere konsantre olmak ki bunlar:
İyiye, güzele, doğruya doğru,
  • büyümek,
  • gelişmek,
  • ilerlemek,
  • çiçek açmak,
  • meyve vermek,
ve iyinin, güzelin, doğrunun,
  • tadını çıkartıp şükretmek,
  • başkalarına da bunlara ulaşmasına yardım etmek ve bu uğurda çalışmak

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com