|
|
Konu Araçları |
çalışanların, düşündüğü, ilgilendirmesin, küçültmeye, söylediği |
Seni Küçültmeye Çalışanların Ne Düşündüğü,Ne Söylediği Seni İlgilendirmesin ! |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Küçültmeye Çalışanların Ne Düşündüğü,Ne Söylediği Seni İlgilendirmesin !Seni ilgilendiren: iyiye, güzele, doğruya doğru,
Bu kimselerin bunu neden yaptıkları o kadar önemli değil ama kısaca söylemek gerekirse, korkuyorlar Senin bu ilerleme ve başarının onları küçülteceğini sanıyorlar ve bundan çok korkuyorlar Sen ne kadar anlatsan da onlara “senin başarının onların da başarısı olduğunu, beraber olduğunuzu, ” maalesef bunu idrak edemiyorlar Kendilerini yüksek ve iyi durumda tutmanın tek yolunun seni küçültmek olduğuna o kadar inanmışlar ki ufak ufak, büyük büyük, açık açık, kapalı kapalı, seni tırtıklayıp, hatalı, yanlış, kusurlu olduğuna seni inandırmaya uğraşıp duruyorlar Özellikle çocuklukta ve gençlikte maruz kalınca, bu küçültmelere saf saf inanmak çok mümkün Kendi sıra arkadaşı başka şehire taşındığı için yalnız kalıp, benimle aynı sırada oturmak isteyen ve onun için 3 sene aynı sırayı paylaştığım 2 arkadaşımı bırakarak, lisede en iyi arkadaşım diye kabul ettiğim “arkadaş”, her fırsatta, karşılaştığımız her aşırı kilolu, dağınık, hasta veya garip görünüşlü kişiyi bana gösterip, “Bak, işte senin gelecekteki halin” diye benim anlayamadığım şakalar yapardı Kalbim burkulurdu ama o sıralar tam olarak anlamıyordum, neler olduğunu ve onun bu şaka ve alay yöntemiyle kendini yukarıda tutup beni küçültmeye çalıştığını… Beraber çalıştığım bazı kimselerin, takım çalışması içerisinde bana yardım etmeleri gerekirken, neden kendilerini çekip yardım etmediklerini ve sonra hakkımda iyi iş yapmadığımı söylemeleri de bir başka çeşit küçültme operasyonuydu Tabii ki o zamanlar çekim yasasını ve başıma gelen bu olayları, benim kendime çektiğimi de bilmiyordum
Ve biz artık büyüdük Haydi, tamir edelim eski küçültmeleri ve aldırmayalım bundan sonra gelebilecek bu tür yaralı, toy, olgunlaşmamış, kemale ermemiş insanların saldırılarına İsterse,
Çünkü o zaman seni düşürmeyi ve yolundan çıkarmayı gene başarmışlar demek olur Bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsin tabii ki ama bu arada asıl yapman gereken şeyi unutma Asıl ve tek yapman gereken şey, seni gerçekten ilgilendiren şeylere konsantre olmak ki bunlar: İyiye, güzele, doğruya doğru,
Alıntıdır |
|