08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aforizmalar
Kardeşlerim ; Aşağıdaki AFORİZMALAR ‘ ın çok yüksek bir anlayışın eseri olarak damıtılarak vücuda getirildiklerini düşünüyorum Aslında her biri kitaplar dolusu olabilecek derinliğe sahipler Burada niçin bulunduğumuzu idrak etmemiz ve birbirimize daha faydalı olmamız noktasında yararlı olmasını temenni ediyorum İstifade etmeniz dileklerimle …
AFORİZMALAR
“GURDJIEFF ‘ in Prieure’deki Çalışma Evi’nin duvarlarındaki özel bir yazıdan alınmıştır ”
1 ”O”nun sevmediğini sev
2 Bir insanın ulaşabileceği en yüksek durum yapabilme durumudur
3 En kötü yaşam koşulları daha verimli çalışmaya yol açar,her zaman çalışmayı hatırlamanızı sağlar
4 Kendini her zaman ve yerde hatırla
5 Buraya kendinle,sadece kendinle mücadele etmenin gerekliliğini zaten anladığın için geldiğini hatırla Bu yüzden sana bu fırsatı veren herkese teşekkür et
6 Biz burada sadece koşullar yaratır ve yönlendiririz fakat yardım edemeyiz
7 Şunu anlayın ki bu ev kendi hiçliğini fark etmiş olan ve değişmenin mümkün olduğuna inananlar için yararlı olabilir
8 Eğer kötü olduğunu bildiğiniz halde yine de yapıyorsanız,telafisi zor bir günah işliyorsunuz demektir
9 Bu yaşamda mutluluğun başlıca aracı,içsel olarak düşünmemek,her zaman dışsal olarak düşünmektir
10 Sanatı hislerinizle sevmeyin
11 İyi bir insanın gerçek belirtisi annesini ve babasını sevmesidir
12 Diğer insanları,kendinizi onların yerine koyarak yargılayın,o zaman nadiren yanılacaksınız
13 Sadece aylak olmayana yardım edin
14 Her dine saygı gösterin
15 Ben çalışmayı seveni severim
16 Bizler sadece hristiyan olabilmeye gayret edebiliriz
17 Bir insanı diğerlerinin söyledikleri ile değerlendirme
18 İnsanların senin hakkında ne düşündüklerini dikkate al,ne söylediklerini değil
19 Doğu’nun anlayışını,Batı’nın da bilgisini alın ve sonra araştırın
20 Sadece başkalarına ait olanlara özen gösteren kişi bir şeylere sahip olabilir
21 Yalnızca ŞUURLU ISTIRAB ‘ ın bir anlamı vardır
22 Hiçbir zaman adil olmamaktansa geçici olarak egoist olmak daha iyidir
23 Sevgiyi önce hayvanlar üzerinde uygulayın Hayvanlar daha duyarlıdır
24 Başkalarına öğreterek sizde öğrenirsiniz
25 Burada yaptığımız çalışmanın çalışma için olmadığını,sadece bir araç olduğunu unutmayın
26 Ancak kendisini başkalarının yerine koyabilen kişi adil olabilir
27 Eğer doğuştan eleştirel bir zihne sahip değilseniz burada kalmanızın yararı yoktur
28 Kendisini “yarın” hastalığından kurtarmış olan kişinin buraya elde etmeye geldiği şey için bir şansı var demektir
29 Bir canı olana da hiç canı olmayana da ne mutlu,fakat buna sadece bir embriyo şeklinde sahip olan kişi acı ve keder içinde olacaktır
30 Dinlenme uykunun niceliğinden değil,niteliğinden gelir
31 Pişmanlık duymaksızın az uyuyun
32 Aktif çalışmaya harcanan enerji şu veya bu biçimde tazesiyle değiştirilir fakat pasif çalışmaya harcanan tamamen yitirilmiş demektir
33 Kendi üzerinizde çalışmak için bir istek uyandırmanın en iyi yolu her an ölebileceğinizi fark etmektir Fakat önce bunu zihninizde nasıl tutacağınızı öğrenmelisiniz
34 Şuurlu sevgi,karşılığında aynısını doğurur Duygusal sevgi tam tersini doğurur Fiziksel sevgi ise türe ve kutupsallığa dayanır
35 Şuurlu inanç özgürlüktür Duygusal inanç köleliktir Mekanik inanç ise aptallıktır
36 Umut,cesur olduğunda,kuvvettir Umut kuşkulu olduğunda korkaklıktır Umut korkulu olduğunda,zayıflıktır
37 İnsana belirli sayıda deneyim sunulmuştur,kişi bunları tasarruflu kullanarak yaşamını uzatabilir
38 Burada ne Rus,ne İngiliz,ne Yahudi ne de Hristiyan değil,sadece tek bir amacın peşinde olanlar var;yapabilmek
Sevgilerimle
|
|
|