![]() |
Herkes Kendini Düşünür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes Kendini DüşünürMerhaba arkadaşlar, bu konuyu açmaktaki amacım sizinde düşüncelerinizi almaktır ![]() Farkındalık konusunu 1 haftadır okuyorum uyguluyorum ![]() ![]() Evet bunu kabullenmek elbette zor gelecektir fakat bunu kabullenelim hepimiz kendimizi düşünüyoruz aslında fakat bunun farkında değiliz ![]() ![]() Pekala insanlar neden sadaka verir başkaları mutlu olsun diye mi evet fakat dolaylı yoldan evet insanlar sadakayı verirken aslında bi bakıma kendini düşünür Allah'ın verdiği görevi yerine getirmek için sadaka verir cehennemde yanmak istemez kendini düşünür ![]() Peki insanlar neden namaz kılar neden oruç neden Hacca gider çünkü kendini düşündüğü için gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insan neden su içer susuzluğunu giderip rahatlamak için kendini düşünür neden sınavda arkadaşına kopya verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Müslümanım namazımı kılarım insanlar kendilerini düşünüyor fakat farkında olanlar değil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Herkes Kendini Düşünür |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes Kendini Düşünüryazdıklarına katılmıyorum ![]() insanların bir eyleme yükledikleri anlam birbirinden farklı olabilir tabiki ama genel manada namaz kılmak,oruç tutmak,hacca gitmek vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah benimle konuşsun istediğimde Kuran okurum,ben onunla konuşmak istediğimde ise dua ederim ![]() Ben bu şekilde düşünüyorum,ama bir başkası tabiki dinen görevini yerine getirmek için yada cehennemde yanmamak için yapar ![]() ![]() Bir insanın okula gitmesi ,kişisel yönden gelişmek istemesi de yine tüm insanlığa faydası olsun diye de olabilir ![]() ekleme : Tüm insanlar kendini düşünseydi Yunus Emre, Cennet cennet dedikleri Bir kaç kökle birkaç huri, İsteyene ver onu , Bana seni gerek seni dizelerini yazmazdı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Herkes Kendini Düşünür |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes Kendini DüşünürDharma Nickli Üyeden Alıntı yazdıklarına katılmıyorum ![]() insanların bir eyleme yükledikleri anlam birbirinden farklı olabilir tabiki ama genel manada namaz kılmak,oruç tutmak,hacca gitmek vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah benimle konuşsun istediğimde Kuran okurum,ben onunla konuşmak istediğimde ise dua ederim ![]() Ben bu şekilde düşünüyorum,ama bir başkası tabiki dinen görevini yerine getirmek için yada cehennemde yanmamak için yapar ![]() ![]() Bir insanın okula gitmesi ,kişisel yönden gelişmek istemesi de yine tüm insanlığa faydası olsun diye de olabilir ![]() Söyledikleriniz doğru fakat ne kadar kişi sizin söylediğiniz gibi bir niyetle yapıyor orası muamma ![]() ![]() ![]() Bence ibadetin en güzeli önce farkında olmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Fethidad'ın söylediklerinede katılıyorum ![]() ![]() ![]() Bunları bilmek seni farkında yapmaz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Herkes Kendini Düşünür |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkes Kendini DüşünürNamazı bir görev gibi değil de ,aşkla kılmanın güzel olacağını söylemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Acaba bu kıldığım ikinci rekat mıdır?Yoksa dördüncü rekat mıdır?Acaba hangi sureyi okudum?Çünkü heyecandan dilim tutulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeklinde devam eden yazısı vardır Divanı Kebirde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|