Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünür

Herkes Kendini Düşünür

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Herkes Kendini Düşünür

Merhaba arkadaşlar, bu konuyu açmaktaki amacım sizinde düşüncelerinizi almaktır
Farkındalık konusunu 1 haftadır okuyorum uyguluyorumŞu vakte kadar farkettiğimin en büyüğü insanların daima kendini düşündükleri oldu

Evet bunu kabullenmek elbette zor gelecektir fakat bunu kabullenelim hepimiz kendimizi düşünüyoruz aslında fakat bunun farkında değilizŞu anda düşünün bakalım bu yazıyı neden okuyorsunuz kendinizi düşündüğünüz için biraz daha bilgili olmak ve kendinizi geliştirmek bunu yaparken kendinizi düşünürsünüz zaten
Pekala insanlar neden sadaka verir başkaları mutlu olsun diye mi evet fakat dolaylı yoldan evet insanlar sadakayı verirken aslında bi bakıma kendini düşünür Allah'ın verdiği görevi yerine getirmek için sadaka verir cehennemde yanmak istemez kendini düşünür
Peki insanlar neden namaz kılar neden oruç neden Hacca gider çünkü kendini düşündüğü için giderCehennemde yanmamak için giderİnsanlar neden okula gider ? Çünkü kendini toplumda saygın göstermek mesleğini eline alıp para kazanıp iyi bir yaşam için gider kendini düşünürÇevremizi baktığımızda mesela annelerimiz neden bizi düşünüyormuş gibi hissederiz aslında onlar kendilerini düşünür biz onların bir parçası olduğumuz için düşünür bize bir şey olmayınca içleri rahat olur ve kendini olumlu hisseder Pekala bir baba neden oğlunun okumasını ister aslında çevreden olumlu tepki almak için ister
Bir insan neden su içer susuzluğunu giderip rahatlamak için kendini düşünür neden sınavda arkadaşına kopya verir Onun mutlu olduğunda kendinin de sevineceğini bildiği için kopya verirFakat bunu sanıyoruz ki yardım ediyoruz onları düşünüyoruz ama aslında hepsi kendini mutlu yapmak içindirKabullenmeliyiz arkadaşar kendimizi düşünüyoruz

Not: Müslümanım namazımı kılarım insanlar kendilerini düşünüyor fakat farkında olanlar değil

Alıntı Yaparak Cevapla

Herkes Kendini Düşünür

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Herkes Kendini Düşünür

yazdıklarına katılmıyorum

insanların bir eyleme yükledikleri anlam birbirinden farklı olabilir tabiki ama genel manada namaz kılmak,oruç tutmak,hacca gitmek vsgibi dini faaliyetler Allahın rızasını,onun hoşnutluğunu kazanmak için yapılır Sen Sevgili'ye layık olmak ,onu hoşnut etmek için bir şey yaparsın ,o da zaten bu dini faaliyetlere bir ruhsal enerji yüklemiştir Bu sayede biz de rahatlamış oluruz Ama en başından itibaren bu eylemi kendimiz için yapmayız , bize olan faydası dolaylı yoldan gelir Namaz kılıp dua ederken kendin için birşeyler istemek zorunda değilsin , Onun aşkını daha çok hissetmek için namaz kılabilirsin,dua edebilirsin,duanda tüm insanlık için birşeyler dileyebilir yada sadece Allahla konuşmak için dua edersin

Allah benimle konuşsun istediğimde Kuran okurum,ben onunla konuşmak istediğimde ise dua ederim

Ben bu şekilde düşünüyorum,ama bir başkası tabiki dinen görevini yerine getirmek için yada cehennemde yanmamak için yaparKendini düşünüyor olabilir ama bunu herkese genelleyemezsin

Bir insanın okula gitmesi ,kişisel yönden gelişmek istemesi de yine tüm insanlığa faydası olsun diye de olabilir

ekleme : Tüm insanlar kendini düşünseydi Yunus Emre,

Cennet cennet dedikleri

Bir kaç kökle birkaç huri,

İsteyene ver onu ,

Bana seni gerek seni

dizelerini yazmazdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Herkes Kendini Düşünür

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Herkes Kendini Düşünür

Dharma Nickli Üyeden Alıntı

yazdıklarına katılmıyorum

insanların bir eyleme yükledikleri anlam birbirinden farklı olabilir tabiki ama genel manada namaz kılmak,oruç tutmak,hacca gitmek vsgibi dini faaliyetler Allahın rızasını,onun hoşnutluğunu kazanmak için yapılır Sen Sevgili'ye layık olmak ,onu hoşnut etmek için bir şey yaparsın ,o da zaten bu dini faaliyetlere bir ruhsal enerji yüklemiştir Bu sayede biz de rahatlamış oluruz Ama en başından itibaren bu eylemi kendimiz için yapmayız , bize olan faydası dolaylı yoldan gelir Namaz kılıp dua ederken kendin için birşeyler istemek zorunda değilsin , Onun aşkını daha çok hissetmek için namaz kılabilirsin,dua edebilirsin,duanda tüm insanlık için birşeyler dileyebilir yada sadece Allahla konuşmak için dua edersin

Allah benimle konuşsun istediğimde Kuran okurum,ben onunla konuşmak istediğimde ise dua ederim

Ben bu şekilde düşünüyorum,ama bir başkası tabiki dinen görevini yerine getirmek için yada cehennemde yanmamak için yaparKendini düşünüyor olabilir ama bunu herkese genelleyemezsin
Bir insanın okula gitmesi ,kişisel yönden gelişmek istemesi de yine tüm insanlığa faydası olsun diye de olabilir

Söyledikleriniz doğru fakat ne kadar kişi sizin söylediğiniz gibi bir niyetle yapıyor orası muammaBirde ''onun aşkını daha çok hissetmek için namaz kılabilirsin'' demişsinBurdaki arzu gene kişinin kendini düşündüğünü göstermiyor mu?Kişi bunun için namaz kılmamalı oda dediğiniz gibi bir hediye gibi sunulmalıdır

Bence ibadetin en güzeli önce farkında olmaktırDaha sonra sizin söylediğiniz niyetle yapılacak olanlar yapılabilirÇünkü ego ölmeden içindeki benlik ölmeden her zaman için çıkarlarına göre hareket edeceksinÇünkü sen bir kişisin

Fethidad'ın söylediklerinede katılıyorumAma bunları farkında olan birinde göremezsinOsho'nun ve maharaj'ın kitabında farkında olmamanın günah farkında olmanında sevap olduğunu belirten paragraflar okumuştum
Bunları bilmek seni farkında yapmazÖnemli olan uygulamalarla farkındalığın tadına bakabilmekO zaman farkındalığı bilebilirsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Herkes Kendini Düşünür

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Herkes Kendini Düşünür

Namazı bir görev gibi değil de ,aşkla kılmanın güzel olacağını söylemiştimBöyle olduğu zaman sen kendini düşünmezsin zaten Benliğinden sıyrılma vardır burada ,bir vazife olarak kılmazsın onu yada cennete gitmek için değil Fethidad arkadaşın yazdıklarının herkese genellenemeyeceğini söyledim Mesela;

HzMevlana namaz kılarken Allahın aşkından rekatları şaşırıyor,hangi sureyi okuduğunu bilmiyordu

"Acaba bu kıldığım ikinci rekat mıdır?Yoksa dördüncü rekat mıdır?Acaba hangi sureyi okudum?Çünkü heyecandan dilim tutulmuşturHakkın kapısını nasıl çalayım? Zira bende ne el kaldı ,ne gönülBen , bende değilimBenim elimi de Sen aldın,gönlümü de Allahım! Bende hiçbir şey kalmadıAllaha yemin ederim ki ,namazı nasıl kıldığımın farkında değilimRükumu tamamladım mı? İmam kimdir? Haberim bile yok"

şeklinde devam eden yazısı vardır Divanı Kebirde Ben onun gibi namaz kılayım da farkında olmayayım Daha başka ne isterim ki

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com