Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tepkisizlik, üzerine

Tepkisizlik Üzerine

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tepkisizlik Üzerine

Ben 'Bu anın keyfini çıkarınMutlu olun' mu diyorum? Hayır
Bu anın 'oluşuna' izin verinBu yeter
Teslimiyet bu ana teslim olmaktır,onunla bu 'anı yorumladığınız bir öykü'ye değil
Örneğin,siz sakatlanmış ve artık yürüyemiyor olabilirsinizBu durum olduğu gibidir
Belki zihniniz şimdi şöyle diyen bir öykü yaratmaktadır: "işte yaşamım bu hale geldiSonunda kendimi bir tekerlekli sandalyede buldumYaşam bana acımasız ve adaletsiz davrandıBen bunu haketmiyorum"
Bu anın oluşumu kabullenebilir,Ve onu zihnin onu çevresinde yarattığı öyküyle karıştırmayabilir misiniz?
Teslimiyet siz artık,"Bu benim başıma neden geliyor?" diye sormadığınızda gelir
Görünüşte en kabul edilemez ve acı verici durumun içinde bile daha derin bir iyilik,bir hayır gizlidir, ve her felaket ilahi bir inayet tohumu içerir
Tarih boyunca,büyük kayıp,hastalık yada yaklaşan ölüm karşısında görünüşte kabul edilemez olayı kabul etmiş ve böylece "tüm anlayışı aşan huzuru" bulmuş kadınlar ve erkekler olmuştur
Kabul edilemez olanı kabullenmek dünyada en büyük inayet kaynağıdır
Tüm yanıtların ve açıklamaların iflas ettiği durumlar vardırYaşam artık bir anlam ifade etmezYa da ıstırap içinde birisi gelip sizden yardım ister,ve siz ne yapacağınızı veya ne söyleyeceğinizi bilemezsiniz
Siz bilmediğinizi tamamen kabullendiğinizde, sınırlı düşünen zihinle yanıtlar bulmaya çalışmaktan vazgeçersiniz, ve işte ve ozaman daha büyük bir zeka sizin vasıtanızla iş görebilirVe daha büyük zeka onun içine akıp ona ilham verebileceğinden, düşünce bile o zaman bundan yararlanabilir
Bazen teslimiyet, anlamaya çalışmaktan vazgeçmek ve bilmemekten ötürü rahat olmak anlamına gelir
Eckhart Tolle-Dinginliğin Gücü kitabından

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com