Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahset, dinden

Bize Dinden Bahset

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bize Dinden Bahset

Halil Cibran’ın “Ermiş” kitabındaki şu muhteşem aneknotu “Bize dinden bahset” diyen çocuklarınıza anlatın;

Bilge kişi ölmeden hemen önce halkını geniş bir meydanda toplar Gerçekleri son bir kez hepsinin huzurunda dile getirir Halkla arasında nefis bir diyalog kurulur

Halktan biri öne çıkarak “bize” der “sevgiden söz et”

Bilge anlatır, anlatır, anlatır…

Bir diğeri “bize aşktan, evlilikten söz et” der, anlatır…

Bunu “alışveriş hakkında ne dersin?” diyen biri izler, anlatır…

“Çocuklardan bahset” derler, anlatır…

“Eğitimden bahset” derler, anlatır…

“Çiftçilikten bahset” derler, anlatır…

“Alınterinden, emekten ve adaletten” bahset derler, anlatır…

Ve daha günlük hayatın türlü sorunlarından söz etmesi istenir Bilge hepsi hakkında hikmetli sözler söyler, anlatır, anlatır, anlatır…

Konuşmasının sonuna doğru birisi “Bize ‘din’den bahset” deyince Bilge şöyle cevap verir;

“Bahsettim ya, dinlemedin mi?”

Ve devam eder: “Siz zamanınızı, bunlar Allah’ın saatleridir, bunlar bizim saatlerimizdir diye ayırabilir misiniz? Öyleyse din, yaşadığımız hayat ve tüm davranışlarımızdır Her an Allah huzurunda olduğunun bilincinde, öylesine titiz, doğruyu gözeterek temiz bir hayat yaşamaktan daha güzel bir din olur mu?”

(Alıntıdır)

Din = İbadet denklemine net yanıt olduğunu düşündüğüm için yazdımHepsini boşver "ÖYLESİNE TİTİZ, DOĞRUYU GÖZETEREK TEMİZ BİR HAYAT YAŞAMAKTAN DAHA GÜZEL BİR DİN OLUR MU ?"Katılır mısınız?

Alıntı Yaparak Cevapla

Bize Dinden Bahset

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bize Dinden Bahset

Halil Cibran çok saygı duyduğum yazarlardan biri özellikle bazı sözleri var ki gerçekten derin anlamlar taşıyor içerisinde

Soruya gelince zaten dinler bize sürekli iyiyi, temizi, doğruyu gözeterek bir yaşam yaşamımızı öğütlerler buda kısmen de olsa dini yaşadığımızı gösterir ama bana kalırsa bazı aktivitelerede (namaz, dua gibi) ihtiyaç var çünkü sözlerin, inancın, isteğin herzaman farklı bir etkisi olmuştur Güzel bir düşünce şekli ama dar kalıplara sığrırılmış gibi geldi bana

Alıntı Yaparak Cevapla

Bize Dinden Bahset

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bize Dinden Bahset

daha öncede yazmıştım ama tekrar edelim
kuran'da "namaz"kelimesi geçmezkuranda geçen kelime "salat"dır
ve salat da doğrultmak,desteklemek vsanlamlarına gelirişta Allah'ın bizden istediği ibadette salattır
salat belirli bir vakti olmayan ölünceye kadar yapmakla yükümlü olduğumuz herşeydiryeri geldiğinde kıyam ederiz(dik durur taviz vermemeliyiz),yeri geldiğinde destekler boyun eğeriz(ruku)ve öyle bi zaman gelirki yapabileceğimiz tek şey teslim olmaktır(secde)
demekki salat zamanı olmayan bir ibadet olup attığımız her adımda hakkın yanında olmamızdır
ve işte bu ibadetin müslümanı hristiyanı budisti olmaz
salat eden herkes islam olmuş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Bize Dinden Bahset

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Bize Dinden Bahset

Namaz,duaya tabiki söz yokBuradaki teşbih namazımı kıldım,duamı ettim,işte dindarımYapılmak istenen bu namazını kıl,duanı et,orucunu tut gerisine karışmaO yüzden din = ibadet olmadığını düşündüğümden yazdım

- Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım (peygamberimize atfen)

- Cevşen

- Mezarlıkların tapınılan yerler haline getirilmesi

- Kuranı Kerim yerine Buhari'nin daha revaçta tutulması

- Açıkça peygamber sünneti denerek Kuran'dan öte yığınla uygulamalar yapılmasıvbyüzlerceolay

Nasıl anlatayım bu vahameti yahu,aşağıdaki alıntıyı okuyalımda olay ne aşamada görelim o zaman:

"

Soru: Celcelutiye Hz Alinin kitabıdır ama Hz Peygambere vahiy olarak gelmiştir Niye paygamberimiz celculitiyeyi kendi adına olarak yaymamış ve Hz Aliye söylemiştir Ayrıca süryanice olduğunu duydum Celcelutiye vahiy olarak mı süryanice inmiştir? Celcelutiye hakkında bilgi verirseniz sevinirim?

Cevap: Bu kasidenin manası arapça olarak Peygamberimize gönderilmiştir Aslı vahiydir Bunu süryanice nazmeden ise Hz Ali'dir

Hazret-i Ali radiyallahü anh tarafından Celcelutiye adıyla ve cifir ilmine göre bir çok tarih de düşürülerek Süryani diliyle nazmedilmiş ve kaside haline getirilmiştir Yüksek ve tesirli bir duadır Bir isimler hazinesidir Allah`ın rahmetini celb etmesi hasebiyle bir rahmet hazinesi veya bir Cennet hazinesi demek de mümkündür"

Olay bu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com