![]() |
Bize Dinden Bahset |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bize Dinden BahsetHalil Cibran’ın “Ermiş” kitabındaki şu muhteşem aneknotu “Bize dinden bahset” diyen çocuklarınıza anlatın; Bilge kişi ölmeden hemen önce halkını geniş bir meydanda toplar ![]() ![]() ![]() Halktan biri öne çıkarak “bize” der “sevgiden söz et” Bilge anlatır, anlatır, anlatır… Bir diğeri “bize aşktan, evlilikten söz et” der, anlatır… Bunu “alışveriş hakkında ne dersin?” diyen biri izler, anlatır… “Çocuklardan bahset” derler, anlatır… “Eğitimden bahset” derler, anlatır… “Çiftçilikten bahset” derler, anlatır… “Alınterinden, emekten ve adaletten” bahset derler, anlatır… Ve daha günlük hayatın türlü sorunlarından söz etmesi istenir ![]() Konuşmasının sonuna doğru birisi “Bize ‘din’den bahset” deyince Bilge şöyle cevap verir; “Bahsettim ya, dinlemedin mi?” Ve devam eder: “Siz zamanınızı, bunlar Allah’ın saatleridir, bunlar bizim saatlerimizdir diye ayırabilir misiniz? Öyleyse din, yaşadığımız hayat ve tüm davranışlarımızdır ![]() (Alıntıdır ![]() Din = İbadet denklemine net yanıt olduğunu düşündüğüm için yazdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bize Dinden Bahset |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bize Dinden BahsetHalil Cibran çok saygı duyduğum yazarlardan biri özellikle bazı sözleri var ki gerçekten derin anlamlar taşıyor içerisinde ![]() ![]() ![]() Soruya gelince zaten dinler bize sürekli iyiyi, temizi, doğruyu gözeterek bir yaşam yaşamımızı öğütlerler buda kısmen de olsa dini yaşadığımızı gösterir ama bana kalırsa bazı aktivitelerede (namaz, dua gibi) ihtiyaç var çünkü sözlerin, inancın, isteğin herzaman farklı bir etkisi olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bize Dinden Bahset |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bize Dinden Bahsetdaha öncede yazmıştım ama tekrar edelim ![]() kuran'da "namaz"kelimesi geçmez ![]() ![]() ![]() ![]() ve salat da doğrultmak,desteklemek vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() salat belirli bir vakti olmayan ölünceye kadar yapmakla yükümlü olduğumuz herşeydir ![]() ![]() ![]() ![]() demekki salat zamanı olmayan bir ibadet olup attığımız her adımda hakkın yanında olmamızdır ![]() ![]() ve işte bu ibadetin müslümanı hristiyanı budisti olmaz ![]() ![]() salat eden herkes islam olmuş demektir |
![]() |
![]() |
![]() |
Bize Dinden Bahset |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bize Dinden BahsetNamaz,duaya tabiki söz yok ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım (peygamberimize atfen) - Cevşen - Mezarlıkların tapınılan yerler haline getirilmesi - Kuranı Kerim yerine Buhari'nin daha revaçta tutulması - Açıkça peygamber sünneti denerek Kuran'dan öte yığınla uygulamalar yapılması ![]() ![]() ![]() Nasıl anlatayım bu vahameti yahu,aşağıdaki alıntıyı okuyalımda olay ne aşamada görelim o zaman: " Soru: Celcelutiye Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap: Bu kasidenin manası arapça olarak Peygamberimize gönderilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ali radiyallahü anh tarafından Celcelutiye adıyla ve cifir ilmine göre bir çok tarih de düşürülerek Süryani diliyle nazmedilmiş ve kaside haline getirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Olay bu ![]() |
![]() |
![]() |
|