Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevap, hadisler, ilginç, soru

Soru Cevap,İlginç Hadisler...

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru Cevap,İlginç Hadisler...

Adem ve Havva
İnsan oğlu enses bir ilişki sonuçumu çoğaldı ?
Yani bu durumda Adem Havvaya
Ve çocukları olur
Sonra çocukları birbirlerine?
Ozaman akraba evliliğinden dolayı
Neden sakat doğum olmadı
Eğer doğruysa
İnsan oğlu enses bir ilişkinin ürünümüdür ?
-------------------------------------------------------

Komik Hadisler

figirdek aişe
Hz Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam hanimlarindan birini optu, sonra cikip namaza gitti, abdest almadi" (Ravi Urve der ki): "O mutlaka sendin!" dedim, Aise guldu"

Uyanık aişe
Hz Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, zevce-ipakleri Safiyye Bintu Huyey radiyallahu anha'ya bir sebeple kizmislardi Safiyye bana:
"Ey Aise! "Resulullah aleyhissalatu vesselam'i benden razi edecek bir caren var mi? Boyle bir care bulursan ben Resulullah'in bana ugrama sirasi olan bugunu sana verecegim!" dedi Ben de: "Evet var!" dedim Zaferanla boyali olan basortumu aldim, (nefis) kokusunu nesretmesi icin uzerine su ciledim Sonra (bunu uzerime alarak) gidip Resulullah aleyhissalatu vesselam'in yanina oturdum Aleyhissalatu vesselam: "Ey Aise! Benden uzak dur, bugun senin gunun degil!" buyurdular Ben de: "Bu Allah'in lutfudur, diledigine verir" dedim ve (Safiyye ile aramizda) olup biteni anlattim Bunun uzerine Aleyhissalatu vesselam, Safiyye'den razi oldu"

Hz Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam Safiyye Bintu Huyey radiyallahu anha ile evlenmis olarak Medine-i Munevvere'ye geldigi zaman, Ensar kadinlari (yanima) gelip ondan (ve guzelliginden bana) haber verdiler Hz Aise devamla der ki:- "Kendimi taninmayacak bir hale getirip, uzerime ortu alip (onu gormek uzere) ben de gittim Resulullah aleyhissalatu vesselam (acik olan) gozume bakip beni tanidi Bunun uzerine ben hemen geri dondum ve hizlica yurudum Aleyhissalatu vesselam da pesimden gelerek bana yetisti ve beni kucakladi Sonra: "(Safiyye'yi) nasil buldun?" diye sordu Ben de: "Birak (beni)! Yahudi kadinlardan bir yahudi kadindir!" dedim"

Muhammed icin kavga
- Hz Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Zeyneb (Bintu Cahs) odama izinsiz olarak ofkeyle girinceye kadar (kumalarimin bana kizdiklarini) bilmiyordum (Zeyneb odama girdikten) sonra: "Ey Allah'in Resulu! Ebu Bekr'in kizinin, kollarini sana sarmasi sana yeterli mi?" diye cikisti, sonra da bana yoneldi Ben de ondan yuzumu cevirdim, (soylediklerine cevap vermedim) Oyle ki Aleyhissalatu vesselam (dayanamayip): "Onu durdur ve kendini mudafaa et!" dediBunun uzerine Zeyneb'e yoneldim, (gereken cevabi verdim Oyle oldu ki) bana cevap veremez hale geldi ve sonunda agzinin tukrugunun kurudugunu farkettim Resulullah aleyhissalatu vesselam'in (bu durumdan memnun olarak) yuzunun guldugunu gordum"

Damardan takılanlar
Ibnu Omer radiyallahu anhuma anlatiyor: "Colde yasayan bedevilerden biri Resulullah aleyhissalatu vesselam'a geldi ve: "Ey Allah'in Resulu! Karim, benim yatagimda siyah bir cocuk dogurdu Biz, asla aramizda siyah bulunmayan bir aileyiz dedi Aleyhissalatu vesselam "Senin develerin var mi?" diye sordu Adam "Evet, var!" deyince: "Renkleri nedir?" diye sordu Adam "Kizil!" diye cevap verdi Aleyhissalatu vesselam "Aralarinda siyah da var mi?" dedi Adam "Hayir!" deyince: "Peki boz deve var mi?" diye sordu Adam "Evet var!" deyince: "Pekiyi bu nereden oldu?" diye sordu Adam "Belki bir damara cekmistir!" deyince: "Senin o oglun da bir damara cekmis olabilir!" buyurdular"

---------------------------------------------------------------------------

NİSA suresi 89 Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı

90 Ancak sizinle aralarında anlaşma olan bir topluma sığınmış bulunanlar, yahut ne sizinle ne de kendi kavimleriyle savaşmayı içlerine sığdıramayıp (tarafsız olarak) size gelenler başka Eğer Allah dileseydi, onları size musallat kılardı da sizinle savaşırlardı Eğer onlar sizden uzak durur, sizinle savaşmayıp size barış teklif ederlerse; Allah, onlara saldırmak için size bir yol (yetki) vermemiştir

91 Diğer birtakım kimselerin de hem sizden emin olmak, hem de kavimlerinden emin olmak istediklerini göreceksin Bunlar küfre her döndürüldüklerinde ona atılırlar Eğer bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barış içinde yaşamak istemezler, ellerini savaştan çekmezlerse, onları yakalayın ve onları nerede bulursanız öldürün İşte bunlara karşı size apaçık bir yetki verdik

İşte mesele bundan ibaret Yok mu öğüt alan

----------------------------------------------------------------------------

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com