![]() |
Mesnevi'de Kuantum Fiziğinin İzini Buldular! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mesnevi'de Kuantum Fiziğinin İzini Buldular!Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri Yeşim Bircan ve Emine Battal'ın hazırladığı ve Mevlânâ'nın bilime katkısını ortaya koyan proje dünya birinciliğini elde etti ![]() ![]() Liseli gençler, işe Mevlânâ'nın Mesnevisi'ni inceleyerek başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Konuyla ilgili bilgi veren projenin danışman öğretmeni Emrah Eker, Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin, altı ciltlik eseri Mesnevi'de, kuantum fiziğini bin yıl önce anlattığını, sadece isminin farklı olduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuantum yetenekleri ile Mevlânâ karşılaştırması Kuantum görüş: Derinlemesine görebilme, niyet, nazar, basiret ![]() Kuantum düşünüş: Kreatif düşünme, sıra dışı düşünme ![]() Kuantum hissediş: Empati ve bağlantı kurabilme, evrensel ve kozmik bir bilinç düzeyine ulaşma ![]() Kuantum biliş: Altıncı hissi kullanabilme, derinlemesine kavrama ![]() Kuantum güven: Akışına uyum sağlama, hayata ve evrene umutla ve güvenle bakabilme ![]() Kuantum davranış: Sorumlu davranabilme, uzun vadeli hareket etme ![]() www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|