Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buldular, fiziğinin, izini, kuantum, mesnevide

Mesnevi'de Kuantum Fiziğinin İzini Buldular!

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mesnevi'de Kuantum Fiziğinin İzini Buldular!

Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri Yeşim Bircan ve Emine Battal'ın hazırladığı ve Mevlânâ'nın bilime katkısını ortaya koyan proje dünya birinciliğini elde etti Projede, Mevlana'nın Mesnevi'sinde Kuantum Fiziği'nden bahsedildiği ispat ediliyor

Liseli gençler, işe Mevlânâ'nın Mesnevisi'ni inceleyerek başladı Didik didik ederek inceledikleri Mesnevi'den Mevlânâ'ya ait 'Kuantum Görüş, Kuantum Düşünüş, Kuantum Hissediş, Kuantum Biliş, Kuantum Davranış, Kuantum Güven ve Kuantum Oluş"un örneklerini çıkardı Öğrenciler, Konya'da düzenlenen 1 Uluslararası Mevlânâ'nın İzinde Barış ve Hoşgörü Proje Olimpiyatı (MEVİPO)'nda 'Mesnevi Etrafında Kuantum Çekirdekleri' adlı projeleriyle birinciliği elde etti

Konuyla ilgili bilgi veren projenin danışman öğretmeni Emrah Eker, Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin, altı ciltlik eseri Mesnevi'de, kuantum fiziğini bin yıl önce anlattığını, sadece isminin farklı olduğunu söyledi Projeyi hazırlayan öğrencilerden Emine Battal da Mesnevi'yi baştan sona taradıklarını ve başlıklarına uygun konu, sayfa, beyit ve hikâyelerin hepsini işaretlediklerini dile getirerek, "Burada büyük bir zorlukla karşılaştık Neredeyse Mesnevi'nin her sayfasını işaretlemek zorunda kaldık Sonra hocamızla birlikte bunların birçoğunu ayıklayarak sadeleştirdik" dedi

Kuantum yetenekleri ile Mevlânâ karşılaştırması

Kuantum görüş: Derinlemesine görebilme, niyet, nazar, basiret

Kuantum düşünüş: Kreatif düşünme, sıra dışı düşünme

Kuantum hissediş: Empati ve bağlantı kurabilme, evrensel ve kozmik bir bilinç düzeyine ulaşma

Kuantum biliş: Altıncı hissi kullanabilme, derinlemesine kavrama

Kuantum güven: Akışına uyum sağlama, hayata ve evrene umutla ve güvenle bakabilme

Kuantum davranış: Sorumlu davranabilme, uzun vadeli hareket etme

wwwspatyomcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com