![]() |
Kuantum Ve Yeni Çağ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuantum Ve Yeni ÇağÜçüncü bine başladık, 2000'li yıllardayız, ve artık bu çağa '"Bilgi Çağı' diyoruz ![]() ![]() Artık bilgi ve bilim kavramlarına daha farklı bakıyoruz ![]() Eski klasik fizik anlayişinin temelleri yavaş yavaş, kuantum'un keşfi ve ortaya konması ile yıkılmaya başladı ![]() Eskisi gibi bilgi ve bilim anlayışı materyalist ve mekaniklikten çıktı ve daha mistik ve spirit hal almaya başladı ![]() ![]() Kuantum fiziği ve izafiyet teorisinin katkıları, sadece fizik bilimine değil, tüm bilim dallarına da benzer gelişmeler katmıştır ![]() Ayreten de enerji anlayışına katkılarından dolayı(herşeyin aslının enerji olduğunun keşfi), spirit çalışmalara yönelimi arttırmaktadır ![]() Madde, enerji, neden sonuç ilişkileri (determenist), mistik anlayışlar, uzay, zaman, mekan, boyutlar gibi anlayışlarının değerlendirilmesi de farklı bir hal almaya başladı ![]() Yaşadığımız bu değişim, (1950'lerde başlayan bu değişim) Yeni Çağ daki Yeni Dünya Insanlık Realitesi'nin oluşumuna katkı sağlayacak, köklü değişimler yaşayacağı bir çağ özelliği taşıdığını ispatlar durumdadır ![]() Kuantum fiziğinin anlaşılır hale gelmesiyle, toplumsal, ekonomik, zihinsel, duygusal ve ruhsal yönlerden değişimler kaçınılmaz olmaktadır ![]() Bu değişim süreci herkesi etkilemekte, en tutucu toplum tarafından bile görmezlikten gelinemez hale gelmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|