![]() |
Saklı Düzende Mucize |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saklı Düzende MucizeSAKLI DÜZENDE MUCİZE David Bohm, anlamın her yerde hazır ve nazır olma niteliği, telepati ve uzaktan görme fenomenlerine olası bir açıklama getirdiği inancındadır ![]() ![]() Tıpkı Psikokinezi gibi bir zihinden bir nesneye iletilen bir anlam rezonansı söz konusudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buradaki olgu bir tür mekan dışı karşılıklı bağlantı biçiminin sonucudur ![]() ![]() Mucizeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadim Bilgelik diyor ki: “Evrenin aslı ruhtur, ruh enerjisidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çağımızın en önemli olgularından biri de küreselleşme ![]() ![]() Fizikçi Tiller'in evren modeli de oldukça kapsamlı ve spiritüel ağırlıklı ![]() ![]() ![]() "Eğer bu doğruysa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Foijan dedi ki: Şimdi ölmüş olan öğretmenim Wuzu, öğretmeni Baiyun’un her zaman açık ve net olduğunu, hiçbir savunma görüntüsü olmadığını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() Bir keresinde bir öğrenciye şöyle dedi: “Yol’u korumak, yoksullukta rahat olmak, yamalı giysi giyenlerin temel yazgısıdır ![]() ![]() Hatta eşzamanlılığı ya da psişemizin en içsel derinliklerindeki süreç ve imgelerin dış gerçeklikleri nasıl biçimlenmekte olduğunu da açıklayabilir ![]() ![]() Xuetang dedi ki: Öğrencilerin enerjileri iradelerinden daha fazlaysa, küçük, ufak insanlar haline gelirler ![]() ![]() Bazı insanlar nasihate karşı inatçı bir düşmanlık duyarlar ve bu konuda hiçbir yol göstericiliği kabul etmezler ![]() ![]() ![]() ![]() Eşzamanlılık Eşzamanlılık konusunu çok ciddiye alan bir başka fizikçi de F ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Saklı Düzende Mucize |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saklı Düzende MucizePeat, Jung tipi eş zamanlılıkların yalnızca gerçek olmakla kalmayıp bunların saklı düzenle ilgili başka bir kanıtı daha sunmakta olduğunu söylemektedir ![]() ![]() ![]() Bir eşzamanlılığı deneyimlediğimiz zaman, aslında deneyimlemekte olduğumuz şey, "insan zihninin bir an için gerçek düzeninde çalışması, toplumun ve doğanın içine yayılarak, giderek incelen düzeyler boyunca ilerleyerek, zihnin ve maddenin kaynağından geçip yaratıcılığın içine dalmasıdır ![]() Bir akışta yaratıcılık için şunlar söyleniyor: “Yüce Ruh Yasadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SONUÇ Evrenin ve insan varlığının böylesine kapsamlı şekilde izah edilmesi bizleri biraz tedirgin edebilir ve bize "bu büyüklük karşısında ne yapabiliriz ki ![]() ![]() ![]() ![]() -Daha manastıra yeni geldim ![]() ![]() Joşu ona şu soruyu yöneltmiş; -Bugün pirinç lapanı yedin mi? -Evet yedim ![]() -O zaman sen ilk önce git ve tabağını yıka ![]() Şu anda yaşamakta olan ve tüm dikkatini günlük olaylara yöneltmiş olan birisi bir gün bir aydınlanma (şuurlanma-satori) deneyi yaşadığında insan varlığının her davranışının ardındaki gizli vazifeyi ve bütünsel yaşamın mucizesini hiçbir şeyin birbirinden ayırt edilemeyeceğini fark edecek ve şöyle diyecektir; Ne kadar mucizevi, ne kadar mistik! Odun taşıyorum, su getiriyorum ![]() Bir Zen deyişi, ruhsal öğretilerde uygulama yapacak kişiler için şunları söylüyor; Zen'e başlamadan önce dağlar dağ ve ırmaklar da ırmaktır ![]() ![]() ![]() Foijan, Shun Fodeng’e dedi ki: En kusursuz insanlar ünü ve refah içinde olmayı düşünmezler ve gerçeğe ulaşanlar baskı ya da yıkımdan korkmazlar ![]() ![]() Bilen söylemez, Söyleyen Bilmez ![]() ![]() Lao-Tzu Kaynakça: Holografik Evren-Michael Talbot-Ruh ve Madde Yay ![]() Fiziğin Tao’su-Fritjof Capra-Arıtan Yay ![]() Psikanaliz ve Zen Budizm-Erich Fromm-Yol Yay ![]() Taoculuk Zen ve Batı Kültürü-Alan Watts-Yol Yay ![]() Zen Eti,Zen Kemiği-Paul Reps-Yol Yay ![]() Zen Zihni Başlangıç Zihnidir-Shunryu Suzuki-Dharma Yay ![]() Liderlik Sanatı-Zen Dersleri-Thomas Cleary-Anahtar Kitaplar ![]() |
![]() |
![]() |
|