Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Astroloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olgusu, önsezi

Önsezi Olgusu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Önsezi Olgusu

Uyanıklık durumundaki etkileşimler de rüyalar gibidirler Belki de devam etmekte olan bir normal bir psikolojik bir sürecin bilinç altında belirginleşmesidir Örneğin, ‘önsezi’ diye saptanan olguda görüldüğü gibi; bir, ya da daha fazla dürtünün meydana getirdiği oluşum uyarısı gibi…

ABD’nin Lowe eyaletinde, 1907 yılındaki olay bir kolej öğrencisinin başından geçmişti Olayı şöyle anlatıyor:

“Anne ve babam 1905 yılında boşanmıştı Bu sonuç annemi utanç, keder ve yenilgi oluşumuda etkiledi Bu nedenle, aralarında mektuplaşmı-yorlardı, ama bana sık sık yazıyorlardı

Bir gün annemi ziyarete gitmiştim Oturmuş karşılıklı laflıyorduk ki, annemin yüzünün adamakıllı bulandığını gördüm Merakla ona ‘ne oluyor?’, diye sorduğum zaman, hiç beklenmedik yanıt aldım

-Ne olsun, evladım? Şu anda öyle hissediyorum ki baban yeniden evlendi!

Doğrusu elimde olmadan kahkahayı basmıştım Çünkü babamla sürekli mektuplaşıyorduk Eğer böyle bir girişimi olsaydı, bana önceden kesinlikle bildirirdi Babamdan daha bir önce mektup almıştım Bana hiçbir şeyden söz etmediğini anneme bildirdim

Bir kaç gün sonra ise, babam ondan aldığı mektupta, gelin görün ki, yeni evliliğinden uzun uzadıya söz ediyordu

Benim yönümden bunların tümü normaldi, ama işin bani şaşkına çeviren yanı, babam evlenme törenini annemi son ziyaret ettiğim ana yani oturup onunla görüştüğüm zamana rastlamış olduğuydu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com