|  | Ölmüş Sevdiklerimiz Ve Rehber Ruhlar |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Ölmüş Sevdiklerimiz Ve Rehber RuhlarÖlmüş Sevdiklerimiz ve Rehber Ruhlar Ölmüş sevdiklerimizle yalnızca özel bir yeteneğe sahip kişilerin iletişim kurabilecekleri düşüncesi yanlıştır  Siz de , herkes gibi , şu anda bu  yeteneğe sahipsiniz  Belki yitirdiğiniz bir yakınınızla temas kurup ona bir soru sormak yada onunla aranızdaki eski, çözümlenmeden kalmış bir meseleyi şimdi halletmek isteyebilirsiniz   Ruh dünyasındaki sevdiklerinizle haberleşmek için ilahi iletişim yöntemlerini kullanabilirsiniz   Ölmüş sevdiklerimiz, çoğunlukla , bizi sevgiyle kuşatıp kulaklarımıza yol gösterici sözler fısıldayan koruyucu bir melek gibi davranırlar   Böyle birine ‘’rehber ruh’’ denir  Siz en az bir rehber ruha sahipsinizdir,  ve o doğduğunuz andan son nefesinizi vereceğiniz ana kadar sizinle  birlikte bulunur  Genelde , bu varlık –siz doğmadan yıllar önce ölmüş  olan bir büyük –büyükbaba/ana gibi bir yakınınızdır  Rehber ruhunuz  diğer yaşamlarınızda birlikte olduğunuz bir kişide olabilir   Rehber ruhlar özgür iradenize yada ruhsal gelişim derslerinize müdahale etmeden size nasıl yardım edeceklerini bilirler  Dolayısıyla , bir  rehber ruh asla sizin yerinize bir karar vermez  Onlar farklı  seçeneklerinizi görmenize yardımcı olur ve sonra sizi sevgi ve şefkate  dayalı kararlar vermeniz yönünde dürterler  Siz hatalar yapsanız bile  rehber ruhunuz sizi koşulsuz bir biçimde sever  Aykırı kişilik yada  davranış özelliklerinize rağmen , sizin gerçek iyilik özünüzü görür  Sevecen bir özel öğretmen gibi , rehber ruhunuz, yumuşak biçimde , sizi  kendinize ve başkalarına saygıyla davranmaya teşvik eder   Kısa bir süre önce yitirdiğiniz sevdikleriniz mesajlar vermek üzere size gelebilirler yada rüyalarınıza girebilirler  Ancak bunlar rehber ruh  yada koruyucu melek değildirler, çünki bu işe sürekli olarak tayin  edilmemişlerdir  Rehber ruhlar ve koruyucu melekler doğumunuzdan semavi  aleme geçişimize kadar bizimle birlikte olurlar  Yeni ölmüş kişiler ise  henüz rehber ruh olarak atanmaları için gerekli eğitimden  geçmemişlerdir  Rehber ruhluk dünya- ötesi katta epey eğitim ve terbiye  gerektiren saygıdeğer bir roldür  Kısa bir süre önce ölmüş olanlar ise  çoğunlukla , bunun yaşayan insanın özgür iradesine müdahale olacağını  bilmeden o insana öğüt verme yada etkilemeye çalışma eğilimi gösterirler   Kısa bir süre önce ölmüş olan bir sevdiğiniz size, bir rehber ruhun yapacağına kıyasla , daha güçlü , daha belirli öğütler verecektir  O özgür iradenize müdahale yada sizin adınıza karar verme  konusunda henüz gerekli bilgeliğe ve anlayışa sahip değildir  İşte bu  yüzden ölmüş bir insanın bir rehber ruh rolü üstlenmeye hazır olabilmesi  genelde bir hayli zaman – örneğin bir kuşak alır  Genelde ana-babalar  yerine büyükanne ve büyükbabaların rehber ruh olmalarının bir nedeni de  budur  Büyük anne ve babalar ruhsal alemde uzun zaman eğitim almaları  sayesinde bu işi üstlenebilirler   Dolayısıyla , kısa bir süre önce ölmüş bir sevdiğinizin öğüdünü kabul etmeden önce Tanrı’ya size yol göstermesi için dua etmek iyi bir fikirdir   Bu insan iyi niyetlidir, ve biz de bazen , insanlar öldüklerinde hemen tüm bilgeliğe erişebilecekleri şeklinde yanlış bir inanca kapılabiliriz   Oysa insan öldüğünde evrenin tüm bilgeliğine nasıl erişebileceğini otomatik olarak bilmez  Bu beceri hem dünya katında hem de yaşam –sonrasın katta  eğitim gerektirir  Gerçek şu ki , ego muz yaşam – sonrası kata da  bizimle geçer , ve böylece eğitim görmemiş ruhlar , sevecen ve iyi  niyetli olsalar da , çoğu kez kendi egolarından öğütler verirler  Bu  durumda bizim Tanrı’dan rehberlik istememiz , ayırt etme gücümüzü  kullanmamız ve sadece bize doğru gelen öğüdü yerine getirmemiz gerekir (Saygılar) (Alıntıdır) | 
|   | 
|  | 
|  |