08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eileen Jeanette Garrett
17 Mart 1893, Beau Park, irlanda'da dogdu
15 Eylül 1970, Nice, Fransa'da öldü irlanda
asilli ABD'li ünlü medyum Prekognisyon ve
durugörü yetenekleriyle isim yapmistir
Psisik yetenekleri çok küçük yaslarda ortaya çikti 1924-29 yillari arasinda, Londra'daki ingiliz Psisik Bilimler Koleji'nde, James Hewat MacKenzie (1869-1929) ile birlikte çalisarak durugörü, duruisiti ve telepati yeteneklerini gelistirdi
1930'da Fransa'da düsen, "R-101" adiyla bilinen hava gemisinin, içindekilerin tümünün ölümüyle sonuçlanan kazasini medyumnik yetenegiyle önceden haber verdi (1926-1929 yillarinda gördügü üç vizyonla, faciayi tüm ayrintilariyla betimlemis ve hava gemisinde gerekli bakim yapilmadan böyle bir yolculugun yapilmamasi gerektigini ilgililere bildirmis olan Garrett, kazayi, oldugu anda da paranormal olarak algilamisti Daha sonra yapilan bir dizi ruhsal irtibat seansinda, Garrett'e R-101'in düsüs nedenlerine iliskin 'tebligler' verilmis ve bu tebliglerde verilen bilgiler sonradan kaza yerinde yapilan incelemelerle dogrulanmisti )
Garrett, 1939-40 yillarinda Fransa'da bulundu ve 1941'de Amerikan Psisik Arastirma Dernegi'nin (ASPR) daveti üzerine ABD'ye gitti Ayni yil, "Tomorrow" adli bir edebiyat dergisi yayimlamaya basladi Daha sonra "Creative Age Press" adli yayinevini kurdu ve ilk kitabi olan "Telepathy"yi yayimladi 1940'larda Dr J B Rhine ve W McDougall'la çalismalarda bulundu Dr Rhine, Garrett'le yaptigi çalismalara iliskin olarak, "Bu, parapsikolojide bir dönüm noktasidir" diyordu
Garrett'in yasammin son dönemlerindeki önemli çalismalari söyle özetlenebilir:
• 1951'de yasaminin sonuna dek baskanligini sürderecegi Parapsikoloji Vakfi'ni kurdu
• 1952'de Andrija Puharich ile çalismalarda bulundu ve bu çalismalarda önemli durugörü fenomenleri ortaya koydu
• 1953'te Hollanda'da, Utrecht Üniversitesi'nin yönetiminde, ilk Uluslararasi Parapsikoloji Kongresi'ni organize etti
• 1960'larda, 'durugörür realite' kuramiyla taninan ABD'li psikolog Lawrance LeShan ile çalisti
Metapsisik ve parapsikolojik arastirmalara önemli katkilari olmus bulunan Garrett dünyanin en ünlü medyumlarindan biri olarak kabul edilmektedir Aralarinda, G Bernard Shaw, H G Wells, D H Lawrence, Aldous Huxley, Carl Gustav Jung ve Sir Arthur Conan Doyle'un da bulundugu isim yapmis kisilerle tanismis, birlikte çalismis ve bu kisileri etkileyerek, onlarin yasamlari ya da yapitlari üzerinde izler birakmistir Garrett 1949'da yazdigi, "Adventures in the Supernormal" (Normalötesi Maceralar) adli kitabinin önsözünde söyle diyordu:
"Benim bir yetenegim var, buna ister psisik güç deyin, ister baska bir sey  Ne denildigi benim için önemli degil Ben, yillardir bana gösterilen saygi, kusku, acima gibi tepkilerle ve bana açikça yöneltilen hakaretlerle birlikte yasamaya alistim Yani sizin anlayacagmiz, 'sarlatan'dan 'mucizeler yaraticisi'na kadar türlü adlarla anildim Yalnizca sunu söyleyebilirim: Ben bunlarin hiçbirisi degilim!"
|
|
|