|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıkladaı, balbay, cep, köşesinde, numarasını |
![]() |
Balbay Köşesinde Cep numarasını Neden Açıkladaı? |
![]() |
![]() |
#1 |
cansel
|
![]() Balbay Köşesinde Cep numarasını Neden Açıkladaı?Cep numarasını neden açıkladı? ![]() Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve geçtiğimiz cumartesi akşamı serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, bugünkü köşe yazısında kendi cep telefonunu açık açık yazdı ![]() İŞTE BALBAY'IN O GEREKÇESİ ![]() ![]() ![]() Kendimi Arıyorum ![]() ![]() ![]() Cep telefonumu veriyorum: 0533-3188486 ![]() ![]() ![]() Yasal izin alınarak dinlenen bu telefonum halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) şubesinde gözaltında ![]() ![]() ![]() Serbest bırakılma kararından sonra 5 gündür tanış olduğumuz polislere sordum: - Cep telefonumu alabilir miyim? “Hayır” dediler, “cep telefonunuzun incelemesi henüz bitmedi” ![]() ![]() ![]() Ne zaman biter diye sordum: “Biz sizi ararız” yanıtını verdiler ![]() Dün öğleden sonra cep telefonumdan kendimi aradım ![]() ![]() “Sinyal sesinden sonra mesajınızı bırakınız ![]() ![]() ![]() Haydi dedim kendime bir mesaj geçeyim: “Balbay’cığım geçmiş olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olmadı, kendime ulaşamadım ![]() ![]() ![]() Kendimi aramaya devam edeceğim ![]() ![]() ![]() Gözaltı süresince bana iyi davranan TEM polislerinin cep telefonuma da aynı özeni göstereceklerine inanıyorum ![]() *** İstanbul Adliyesi’nde gerek Cumhuriyet Savcısı’na gerekse nöbetçi mahkeme başkanına ifademi verdikten sonra, dışarıda bu ifadelerle ilgili ayrıntılı yorum yapmamamın daha sağlıklı olacağı yönünde değerlendirme aldım ![]() Haklı olduklarını düşündüğüm için “Tabii ki” dedim ![]() ![]() ![]() Soruşturmanın gizliliği esası bunu gerektiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() “Balbay’a söyleyin, savcılıkta ve mahkemede verdiği ifade elimizde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne diyebilirim ki? Ben daha Ankara’ya dönmeden ifademiz gazete merkezlerine ulaşmış! Bolu dolaylarında da sevgili dostum Fikret Bila, Ankara’ya birlikte geldiğimiz arkadaşların cep telefonundan bana ulaştı, dedi ki: “Balbay’cığım geçmiş olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Savcılık ve nöbetçi mahkeme makamına verdiğim söz havada kaldı ![]() ![]() ![]() Elimde bazı gizli belgelerin olması sorgulama konusu yapılmıştı ![]() Ne yaman çelişki ![]() ![]() ![]() *** Meslekte sevmediğim durumlardan biri şudur: Gazetecinin kendisinin haber konusu olması! Hiç onaylamadığım bu durum, seçeneği olmayan bir zorunluluk nedeniyle benim başıma geldi ![]() İnsan bazen sadece yazdıklarıyla, ulaştığı bilgilerle değil, yaşadıklarıyla da haber üretebiliyor ![]() ![]() ![]() Oluşturulmak istenen korku imparatorluğu kâğıttan bir kule gibi çökecek!
|