cansel
|
Cinayetten Önce Beni Jennifer Lopez Aradı!
Dink cinayetinin altıncı duruşması dün ilk kez basına açık yapıldı İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Mahkeme Başkanı, katil zanlısı Ogün Samast 28 Haziran 2008’de 18 yaşını doldurduğu için kapalılık kararının kaldırıldığını söyledi Samast’ın avukatı Levent Yıldırım ise duruşmanın “Sanıklar ve mahkeme etki altında kalacak” gerekçesiyle basına kapalı yapılmasını istedi Ancak heyet reddetti
Jandarma ‘Yasin yapmaz’ dedi
Mahkeme ilk olarak Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci’nin ifadesini aldı İğci, daha önce tanık olduğunu şimdi ise sanık olarak duruşmada yer aldığını anımsatarak şunları söyledi: “Ben vatandaşlık görevimi yaparak Yasin’in bu cinayeti işlemesini engellemeye çalıştım Engelleyemeyince jandarma istihbaratına bildirdim Jandarma, ’Biz Yasin’i biliyoruz o böyle bir şey yapmaz’ dedi Daha sonra bana ’300 YTL’yi Yasin’den al silah alacağını söyle’ dediler Parayı aldım birkaç ay oyaladım Sonra tekrar jandarmaya gittim artık oyalayamadığımı söyledim, ‘Ne yapayım’ dedim Onlar da ‘Sen parayı ver, biz kontrol altında tutuyoruz bir şey yapamaz’ dedi ”
Mahçupyan Samast’ı aradı mı?
DuruŞma basına açık olunca şov fırsatını kaçırmayan sanıklar alaycı diyaloglara girdi Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde emniyetin gizli bir kadro açıp maaş verip vermediği sorusuna Tuncel, “İftira” dedi Turgut, Tuncel’in, sık sık Eskişehir’deyabancı uyruklu bir kadınla görüştüğünü söyleyince de, “İftara, bu benim özel hayatım mahkemeden çıkmak istiyorum” diye bağırdı Turgut’un, Tuncel’in görüştüğü kadının İsrailli bir ajan olup olmadığı sorusuna karşılık da, “İsrail Cumhurbaşkanı’nın kızıydı, şimdi öğrendim” diye dalga geçti Turgut, Samast’a ise, Agos’un önündeyken kendisini arayanın Etyen Mahçupyan olup olmadığını sordu Samast da , “Hayır beni Jennifer Lopez aradı” dedi
Hayal’den Yazıcıoğlu’na selam
Yasİn Hayal de duruşmaya ilk kez katılan basına ‘selam ve saygılarını ileterek’ konuşmasına başladı “Yüce Türk milletinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu selamlıyorum Ey Müslümanlar, ey Alperenler kalbinizi ferah tutun BBP iktidara gelene kadar kervan yürüyecek” dedi Hayal mahkeme heyetinin, duruşmaya bir saat ara verdiği sırada da tuvaletin camından başını çıkararak, “Yaşasın Alperen ocakları, iktidara geliyoruz” diye bağırdı
Avukata ‘Deli, lan, yavşak’ dedi
Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel duruşmada birbirine girdi Hayal’in avukatı Turgut, soru sormak isteyince Samast “Beni bu deliyle muhatap etmeyin” dedi Duruşma boyunca da Turgut’a ’yavşak’ ve ’lan’ gibi hakaretler etti Turgut bir cenazeye katılmak için duruşmadan ayrılmak istediğini söyleyince de Tuncel “Fatiha oku” diye dalga geçti
Agos’taki herkesi tarayım mı?
Müdahİl avukat, Hayal’e Ogün Samast’ın “Agos’taki herkesi öldüreceğim” deyip demediğini sordu Hayal, “Evet öyle dedi Ben de orada masum insanlar var, kılına zarar gelirse vicdan azabı çekeriz dedim” yanıtını verdi Bunun üzerine, Ogün Samast da “Hayali aradığımda kapıda güvenlik var yapamam dedim Yasin de bana kapıdaki güvenliğin kafasına sık, içeri gir dedi” diye konuştu Yasin Hayal’in “Telefon kayıtları dinlensin ‘O Ermeni’yi vuracağım’ diye mahallede söylüyordu” demesi üzerine Samast, “Tabii dinlensin, yalan ortaya çıksın Yeter artık” dedi
Tuncel’in kod adı Mehmet’miş
Mahkeme Başkanı, Tuncel’e, “Yardımcı istihbarat elemanı olarak görev aldığını söylüyorsun Sana kod isim verildi mi?” diye sorunca Tuncel kod adını ilk kez açıkladı: “Kod ismim Mehmet Kurt’tu ” Mahkeme Başkanı’nın “Sana görevinin sona erdiğine ilişkin tebligat yapıldı mı?” sorusuna Tuncel, “Hayır yapılmadı” cevabını verdi Tuncel, Dink cinayeti ile ilgili istihbarat görevlilerine verilmek üzere rapor hazırlayıp hazırlamadığı sorusuna ise şu cevabı verdi: “Ben bilgi veririm, raporu onlar hazırlar ”
Azizelik kutsal bir makamdır
Geçen duruşmada Rakel Dink’e “Başımıza azize kesildi” diyen Tuncel, bu kez kıvırmaya çalıştı Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Prof Dr Ercüment Ovalı’yı tanıyıp tanımadığı sorulunca, “Ben kendisini tanımıyorum Şehir efsanesine dönüştü bu Medya uyduruyor Bir savcının eline tutuşturulan ifade tutanakları televizyonlara servis yapılıyor Geçen mahkeme, ‘Ben sadece azize kesildi’ dedim Ancak kötü amaçla söylemedim Azizelik kutsal bir makamdır Benim savunmamda dışarıya çıksın” dedi Müdahil avukatların tepkisi üzerine Tuncel, “Ben sadece özür dileyecektim” diye çark etti
İstihbaratçılar dinlenecek
DuruŞma sonunda mahkeme heyeti aldığı kararlarda, Erhan Tuncel’in 26 Haziran 2008 tarihli dilekçesi ile bildirdiği kod adları Memduh, Özgür, Ahmet ve Kürşat olan kişilerin isimlerinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden sorulmasına karar verdi Ayrıca Tuncel dilekçesinde belirttiği diğer savunma tanıkları Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görevli olan Engin Dinç ve Ercan Demir’in de dinlenmesine hükmetti Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 13 Ekim’e erteledi
HAPİSHANE YARADI
Kandıra Cezaevi’nden saat 10 00’da Beşiktaş’taki İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirilen Ogün Samast’ın bir yılda tanınmayacak halde değiştiği dikkat çekti Basın mensupları, aşırı kilo alan ve saçlarını kazıtan Samast’ı güçlükle tanıyabildi
BIYIK BIRAKTI
Suikastın ’büyük abisi’ olarak bilinen muhbir Erhan Tuncel ise 10 25 sıralarında Tekirdağ Cezaevi’nden getirildi Yaklaşık bir yıldır cezaevinde olan Erhan Tuncel de bıyık bırakmıştı
Bir kadın gözaltına alındı
Duruşmada ilginç bir olay da yaşandı İzleyici olarak katılan Nevin Kılıçaslan adındaki bir kadın, sanıklara “Pislikler” dedi Özellikle de Ogün Samast’ın yanına gidip ”Sen pisliksin” diye bağırdı Samast da kadına ağza alınmayacak küfürler etti Hareketleri şüpheli görülen kadın, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçundan arandığı ortaya çıkınca Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü
‘Bir yıl oldu, ne oldu’
Suikast zanlıları 1 yılda tanınmayacak halde değişti ancak ’Hrant’ın Arkadaşları’ bu sürede bir arpa boyu yol alınmadığı görüşünde Beşiktaş sahilinde toplanan ’Hrant’ın Arkadaşları’ adlı grup, “Bir yıl oldu, ne oldu” yazılı dövizler taşıdı Tüm duruşmalara katılan Dink’in eşi Rakel Dink ise dün de adliyedeydi