![]() |
Cin Ve Peri Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cin Ve Peri Nedir?Cinler hacmi ve kütlesi olmayan, bu alemde bir başka boyutta bulunan (yaşayan) varlıklardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “CİN” adı geçtiği zaman, genelde hepimizin içine düştüğü büyük bir yanılgı vardır! ![]() ![]() ![]() Kuran-ı Kerim’de bildirildiği gibi cinler dumansız ateşten yaratılmıştır ![]() ![]() ![]() Cinler hacmi ve kütlesi olmayan, bu alemde bir başka boyutta bulunan (yaşayan) varlıklardır ![]() ‘BEN O CİNLERİ DE İNSANLARI DA ANCAK BANA KULLUK ETSİNLER DİYE YARATTIM ![]() ![]() Bu arada cinlerin ilk atasının CANN isminde bir varlık olduğunu yine Kuran dan öğreniyoruz ![]() Yine Kuran’ın bir çok Ayetinde Cinlerin; Ateş halinde bulunan dünyanın içine, merkezine kadar inmek, göklerde ışık hızında gezinmek ve benzeri işler yapabilmek için zorlanmadıkları anlatılıyor ![]() ![]() Allah’ın cinleri yarattığını hepimiz biliyoruz ![]() ![]() Genelde insanları bilinç altına girerek etkilerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlarda insanlar gibi ,yemek yerler, içerler, sarhoşu, uyuşturucu bağımlılıkları olanları, spor yapanları vardır ![]() ![]() Onlar da dünyadadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela ; karanlıkta yada yağmurlu bir havada destursuz yere basmamak, gece tırnak kesmemek, ıslık çalmamak, gibi ![]() Onlarında değişik yapıda olanları vardır ![]() ![]() Kabileleri 1 kabile 2 kabile 3 kabile diye sıralamak mümkündür ![]() Kendilerine ait şehirleri vardır ![]() ![]() ![]() İyileri korkutmamak için insanlara pek fazla gözükmezler ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak insanları öldürmek gibi bir hareket içinde olamazlar ![]() ![]() Cinlerin daha üst kademelerine hüddam, ifrit gibi değişik isimlerde rütbeleri vardır ![]() ![]() İnsanlara zarar vermeleri bir büyü sonucunda olur demiştik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet bu bedensiz varlıklar gerçekte vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kötü cinler ağaç altlarını, çöp kutularını, pisliğin olduğu yerleri, eğlence mekanlarını çok severler ![]() ![]() Cinlerde kabileler vardır 3 kabile ye mensup 7 kabileye mensup diye her kabile bir farklı görevi vardır en kötüleri ise şeytana tapanlardır amaçları devamlı suretle kötülük Bazı insanlara musallat olurlar onların başka karşı bir cinsle evlenmelerine izin vermezler kendileriyle cinsel ilişkiye zorlarlar zarar vermek isterlerse verebilirler fakat bunların şartları vardır ![]() Bazı zamanlar insanların rüya aleminde korkuturlar karabasanı buna bir örnek vermemiz mümkündür ![]() ![]() Özetle Cinlerin kalbi, gözü, kulağı, aklı, zekası, vardır ![]() ![]() ![]() Cinlerin yaradılışı insanlardan öncedir ![]() ![]() ![]() Şimdi diyeceksiniz ki madem bir başka boyut söz konusu cinler insanlara nasıl zarar verebiliyorlar? Evet haklısınız ![]() ![]() Aşırı korkuyla Aşırı sevinçle Cin ve Ruh daveti yapmakla Mistizmi yanlış kullanmakla Başkalarının size büyü yapmalarıyla Bu ve bunun gibi durumlarda cinler yaşantımızı alt üst edebiliyorlar ![]() ![]() ![]() Halk dilinde sara denilen hastalık, uyur gezerlik, zamanlı zamansız bayılmalar, Uykuda kabus görmek, sıçramak ve konuşmak, Yel de denilen vücutta gezen ağrılar, Sebepsiz asabiyet, hırçınlık, Ve daha birçok rahatsızlıklar, Tıp'bın çaresiz kaldığı bütün hastalıklar cinlerin eseridir ![]() Kaynaklar: Video: http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazı: http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cin Ve Peri Nedir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cin Ve Peri Nedir?Bana göre aşağıdaki alıntıda yer alan görüş hoca ve cincilerin hoşuna gitmeyecek olsada daha dikkate değer diyorum: " Konumuz olan “ins ve cinn” kalıbında da durum aynıdır ![]() ![]() Bu karşıtlık, “insan” ve “cin”in yaratılışları konusunda bizi bilgilendiren Kur’ân âyetlerinde de görülmektedir: O, insanı [görünen, bilinen varlıkları] pişmiş çamur gibi kuru balçıktan [değişken bir maddeden] yarattı ![]() ![]() ![]() Ve hiç kuşkusuz biz, insanı [görünen, bilinen varlıkları] çınlayan kilden, işlenebilen çamurdan [halden hale giren bir maddeden] yarattık ![]() ![]() ![]() Öyleyse âyetlerdeki “cann ateşten yaratılmıştır” ifadesinin anlamı, “elektrik, manyetik dalgalar, şua gibi gözükmez güçler enerjiden yaratılmıştır” demektir ![]() ![]() Anlamlarının birbirlerine zıt olduğunu gördüğümüz “ins” ve “cinn” sözcükleri, birlikte bir kalıp hâlinde kullanıldıklarında, “gördüğünüz-görmediğiniz, bildiğiniz-bilmediğiniz, tanıdığınız-tanımadığınız, yani herkes ve her şey” anlamına gelmektedir ![]() Ben, cinn ve insi [herkesi] yalnızca, bana ibâdet/kulluk etsinler diye yarattım ![]() ![]() De ki: “İns ve cinn [herkes] , bu Kur’ân'ın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler ve birbirlerine yardımcı olsalar, yine de, onun benzerini, ortaya koyamazlar ![]() ![]() Oysa biz, insanların ve cinlerin [herkesin] Allah'a karşı asla yalan söylemeyeceklerini sanmıştık ![]() ![]() Sonuç olarak diyebiliriz ki; cin çarpması diye birşey yoktur değerli kardeşlerim ![]() Tabiki tıbbın çaresiz kaldığı bütün hastalıklar cinlerin eseridir demek ne kadar tutarlı olabilir ki? Yani bizim hiç hatamız yok,içdengemiz tam diyebilmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılar |
![]() |
![]() |
|