|  | Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesi |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesiİnsanlık bakış açısıyla cinler uzak durulması gereken ve biz insanlara zarar verebilecek varlıklar olarak görüyoruz  Bunda dini kitapların büyük bir rolü var  Böyle düşünmekte insanlık haklı, sonuçta dini kutsal kitaplarda ve hadislerde bu varlıklardan nasıl korunması gerektiği, üzerine basılarak vurgulanmış  Bir zamanlar Hz Süleyman?ın cinlerle nasıl dost olduğu ve insanlık için çalıştıkları aklımıza gelmezde, daha çok olumsuz yönlerden konuyu bakarız  Onlar bize bulaşır, bizi çarpar, çıkarcıdırlar bir şey verir karşılığında istediğini alır  Cinler böyledir değil mi  Ya insanlar, insanlar bir dilek tutmak için, sevgilisini veya eşini kendine bağlamak için, hazine için, insanlara zarar vermek için, insanlara en kötü büyüleri yapmak için cinleri kullanmaya çalışırız  Az bir zararını gördüğümüzde onları ilim sahibi biri tarafından yaktırırız  ( öldürürüz  ) Cinler insan gözünde hem aşağılık varlık olarak gözükür hem de türlü isteklerimiz için onları kullanmaya çalışırız ve bunu yaparken hem cini varlıklara hem de kendi ırkımızdan olan yani insanlara zarar vermekten kaçınmayız   Dini kitaplarda keşke cinler için de insan şerrinden korumak için bir iki duada olsaymış  Dini kitaplar insana hitap ediyor  Bu yüzden varlıkların çok ama çok az bir kısmı bir semavi dine mensup ve çok küçük bir kitle Müslüman  Daha İslam?ı duymamış cinler var   Sanki Tanrı cinleri şeytanın zulmüne ve kendi kaderlerine bırakmış  Başarısız varlıklar olarak görüyor olabilir cinleri  Tanrılarda hata yapar?insanoğlunun başarısızlığı ikinci hatayı kabulletir ve üçüncü bir kul yaratılmasına davet çıkarır? Onların kutsal kitabı da der ki  İnsan oğlundan sakının onlara güvenmeyin, size bulaştığında falancı ayeti okuyun   YumaYuma?,, | 
|   | 
|  | 
|  08-20-2012 | #2 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesiinsan alemi ile cinler alemini birbirine kışkırtan bir tanrı yokki hata olsun ‘Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım  ’ (Zariyat surêsi ayêt: 56) yazınızdaki ilk cümle ile son paragrafı anlayamadım  ''onların kutsal kitabı da derki'' derken, sanırım cinler aleminden bahsettiniz cinler alemine gönderilen kutsal bir kitap varsa peygamberleride olmali  Peygamberimiz(s  a  v  ) hem bizim hem cinlerin peygamberidir enbiya suresinde 107  ayette denildiği gibi (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik  ) [Enbiya 107] | 
|   | 
|  | 
|  08-20-2012 | #3 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tanrı Ve Cin, İnsan MeselesiBen cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım  Sadece bunu der    bunun nedenide ahirette cinlerinde sorguya çekileceğini göstermek  bu ayetin dışında cinlerle ilgili birşey yok   Yani o koc koca kitap insanlardan bahsediyor   Kaç yerde cinlere inanmamak gerektiğini, uzak durulması gerektiği ve onlardan korunmak için ne yapmak gerektiği yazıyor  Hem kuran da hemde hadislerde   Yani Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım  Bu ayet ban pek samimi gelmiyor zaten  Tanrı cinleri şeytanın komutasında yer yüzünden silmek için emir verdiğinde Tanrı Cinleri defterinden silmişti zaten  Bu yüzden cinlerin çok büyük bir kısmı şeytanın emrinde çalışıyor  tanrı cinleri yaratmakta hata yaprı ve insanı yarattı    Bir gün insanında hata olduğunu düşünürse,,, üstünlük papucumuz dama atılabilir    İnsan ikinci varlık olarak yaratılmışsa başka varlıklar neden olmasın    Şeytan Ademin yaratılacağını bilseydi, tanrının hizmetinde çalışırmıydı   Bize söylenmedi ama söyleme gereği neden duysun ki  O tanrı ol deyince olur öl deyince ölür | 
|   | 
|  | 
|  08-20-2012 | #4 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tanrı Ve Cin, İnsan MeselesiYumaYuma Nickli Üyeden Alıntı Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım  Sadece bunu der    bunun nedenide ahirette cinlerinde sorguya çekileceğini göstermek  bu ayetin dışında cinlerle ilgili birşey yok   Yani o koc koca kitap insanlardan bahsediyor   amacımız elbette kitabımızı tartışmak konuyu saptırmak değil fakat yirmisekiz ayetten oluşan cin suresi mevcuttur öncelikle bunu belirtmek isterim  YumaYuma Nickli Üyeden Alıntı tanrı cinleri yaratmakta hata yaptı ve insanı yarattı hata yapabiliyor olsaydı zaten tanrı olmazdı  O bütün noksanlıklardan münezzehtir  YumaYuma Nickli Üyeden Alıntı Tanrı cinleri şeytanın komutasında yer yüzünden silmek için emir verdiğinde Tanrı Cinleri defterinden silmişti zaten  böyle bir tanrı yunan mitolojisinde dahi yok ayrıca tanrı ile nasıl empati kuruyorsunuz merak ettim doğrusu  Bunların haricinde eğer düşündüğünüz şey ''tanrı adem a  s  yarattığı zaman nasıl diğer alemlere secde emrettiyse biz insandan sonra başka bir alem yaratıp hepberaber(biz ve diger alemler) hayde bakalım bu üstün alemi yarattı tanrı secdeye gidelim'' gibi bir şey ise , ki ''papucumuz dama atılır'' tabirinizden bunu anladım  O herşeyi hakkıyla bilendir   bizim varsayimlarımız zihnimizin ürünüdür  | 
|   | 
|  | 
|  08-20-2012 | #5 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesidostum, Tanrı hakkındaki düşüncelerin sanıyorum küçüklükten kaynaklanan Allahtan kork Allah yakar gibi yanlış imajların ürünü gibi geliyor  ben bütün kutsal kitabları okudum hepsinin temeli sevgi kaynaklı Allahtır   Allah melekleri cinleri yaratmıştır   Ama insanı da yaratcağını zaten bilmektedir  zamanı geldiğinde onu da yaratmıştır   ve Benim halifem demiştir insana Kuranı kerimde   şimdi, sen diyorsunki Tanrı yarın sözünden döner başka halife yapar  yani sen Tanrı yalancı diyorsun Tanrı cezalandırıcı Tanrı acı verici diyorsun   ben de sana sen varmısın diyorum   sen varsan eğer Tanrı da vae ve onun sevgisi sayesinde sen varsın   Cinleri Üstelik tamamen silmiş değil   ben diyor Allah , iyi insan ve cinleri cennetime alcam   ya biraz açıp okusan diyoru Kuranı ama şüyle anlayarak ve iyi bir çeviriden  hatta mümkünse Arapça öğren herşeyi tam öğren   cinlerin de iyisinin kötüsünü olduğu ibadet edeninin inkar edeninin olduğu zaten bütün kutsal kitaplarda var   ben senin diretmeni sadce okumadan yorumlamadan düşünmeden hatta irdlemeden edindiğin yanlış inanç ve fikirler yüzünden hatta korku yüzünden olduğunu vaesayıyorum   lütfen oku oku oku diyorum    sonra işin içinden çıkamazsan tartışılır ve doğrusu sana anlatılır   Teşekkür ederim    | 
|   | 
|  | 
|  |