Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilaç, vesvesesine, şeytanın

Şeytanın Vesvesesine İlaç

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytanın tuzaklarına karşı koyabilmek ve vesveselerini def edebilmek için Rasulullah (sav) aşağidaki yolları öğretmiştir

Osman ibni Ebi'l-As (ra) anlatıyor:Ben nebi sallallahu aleyhi ve sellem'e:'Ya Rasulallah! şeytan bana namazda musallat olupkur'anı unutturuyor bunun çaresi nedir?' diye sorunca şöyle buyurdu:

'Bu şeytana 'Hınzeb' denilirBu sana yaklaşınca onun tuzağından ve vevesesinden kurtulmak için üç defa sol tarafına tükürerek ALLAH'A sığın'

İbnu Ebi'l-As 'Ben böyle yapınca ALLAH beni şeytandan korudu' dedi

Şeytanın tuzak ve vesvesesinden kurtulmak için Rasulullah (sav) öğrettiği ikinci bir ilaç:

'Sizden birisi namaza durduğu zaman şeytan ona gelirve onu şaşırtıp yanlışlığa düşürmeye çabalarhatta kişi ne kadar kıldığını bile unutuverirSizden birisi bu hale düşerse oturur halde iki secde yapsın'

(Sevgimle kalın)
(Kaynak:İslamselicom'Alıntıdır)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com