![]() |
Şeytan Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Nedir?Şeytanı gercekten tanımak ister misiniz? Onun ne kadar zavallı, ne kadar aciz, ne kadar ucube, ne kadar riyakâr ve ne kadar sahtekâr olduğunu görmek istiyorsanız eğer , Kur'ân-ı Kerim âyetleri ışığında yaptığımız açıklamaları dikkatle okumanız yeterli olacaktır ![]() ![]() ![]() 38/SAD-72: Fe izâ sevveytuhu ve nefahtu fîhi min rûhî fe kaû lehu sâcidîn(sâcidîne) ![]() Böylece onu sevva ettiğim ve onun içine ruhumdan üflediğim zaman, derhal ona secde ederek yere kapanın ![]() 38/SAD-73: Fe secedel melâiketu kulluhum ecmaûn(ecmaûne) ![]() Bunun üzerine meleklerin hepsi birden secde etti ![]() 38/SAD-74: İllâ iblîs(iblîse), istekbere ve kâne minel kâfirîn(kâfirîne) ![]() İblis hariç ki, o kibirlendi ve kâfirlerden oldu ![]() Bu âyet-i kerimelerden de anlaşıldığı gibi Allah'ın emrine itiraz eder bir hüviyette olan iblis, kendisi gibi insanları da Allah'ın emirlerine itaat etmekten alıkoymaya çalışmaktadır ![]() ![]() 7/A'RAF-11: Ve lekad halaknâkum summe savvernâkum summe kulnâ lil melâiketiscudû li âdeme fe secedû illâ iblîs(iblîse), lem yekun mines sâcidîn(sâcidîne) ![]() Ve andolsun ki; sizi Biz yarattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7/A'RAF-12: Kâle mâ meneake ellâ tescude iz emertuk(emertuke), kâle ene hayrun minh(minhu), halaktenî min nârin ve halaktehu min tîn(tînin) ![]() (Allahû Tealâ) şöyle buyurdu: “Sana (secde etmeyi) emrettiğim zaman, seni secde etmekten men eden nedir?” İblis: “Ben ondan hayırlıyım,beni ateşten ve onu nemli topraktan (balçıktan) yarattın ![]() ![]() 7/A'RAF-13: Kâle fehbit minhâ fe mâ yekûnu leke en tetekebbere fîhâ fahruc inneke mines sâgirîn(sâgirîne) ![]() ( Allahû Tealâ): “Öyleyse oradan in! Artık orada senin kibirlenmen olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() 7/A'RAF-14: Kâle enzırnî ilâ yevmi yub'asûn(yub'asûne) ![]() (Şeytan): “Beas gününe (dirileceğimiz güne, kıyâmet gününe) kadar bana izin (mühlet) ver ![]() ![]() 7/A'RAF-15: Kâle inneke minel munzarîn(munzarîne) ![]() (Allahû Tealâ): “Muhakkak ki sen izin (mühlet) verilenlerdensin ![]() ![]() 7/A'RAF-16: Kâle fe bimâ agveytenî le ak'udenne lehum sırâtekel mustekîm(mustekîme) ![]() (İblis): “Bundan sonra, beni azdırman sebebiyle, mutlaka Senin Sıratı Mustakîmin'e onlara karşı (mani olmak için) oturacağım ![]() ![]() 7/A'RAF-17: Summe le âtiyennehum min beyni eydîhim ve min halfihim ve an eymânihim ve an şemâilihim, ve lâ tecidu ekserehum şâkirîn(şâkirîne) ![]() Sonra, elbette onlara, önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından geleceğim ve onların çoğunu şükredenlerden bulmayacaksın ![]() 4/NİSA-118: Leanehullâh(leanehullâhu), ve kâle le ettehizenne min ibâdike nasîben mefrûdâ(mefrûdan) ![]() Allah, ona (şeytana) lânet etti ![]() ![]() İblis, son derece kurnaz bir mahlûktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Saygılar) (Alıntıdır) |
![]() |
![]() |
|